Kao u bajci - Koliko su koštali, a koliko sad vrede igrači Lestera?!

Izvor: Sportske.net, 02.Maj.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao u bajci - Koliko su koštali, a koliko sad vrede igrači Lestera?!

Fudbaleri Lestera na pragu su istorijske titule u Premijer ligi, a tržišna vrednost igrača ove ekipe neverovatno je skočila.

Kada je okupljao svoju ekipu, Lester je za svoju najjaču postavu ukupno izdvojio 21 milion funti.

Danas, prema izvoru specijaliznovanih sajtova, jedanaestorka Klaudija Ranijerija procenjuje se oko 155 miliona funti!

Primera radi, Džejmi Vardi je doveden za milion, a Rijad Marez za 400.000, a oni danas vrede 25, odnosno 35 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << funti!

Čak trojica prvotimaca došli su besplatno - Kasper Šmajhel, Kristijan Fuks i Mark Olbrajton.

Podsetimo, ovaj tim bi večeras mogao da postane šampion Engleske ukoliko Totenhem ne pobedi Čelsi.

Lester dva kola pre kraja ima osam bodova više od Totenhema koji ima meč manje.

1. Kasper Šmajhel

Sjajni 29-godišnji golman ove sezone je na 15 mečeva sačuvao svoju mrežu pa nije ni čudo što je procenjen na 12 miliona funti. On je u Lester stigao leta 2011. godine kao slobodan igrač, a danas ga čak povezuju i sa Barselonom ukoliko ode Ter-Štegen.

2. Deni Simpson

Pouzdani desni bek stigao je u Lester iz Kvins Park Rendžersa za dva miliona funti, a njegova vrednost sada je dva i po puta veća.

3. Kristijan Fuks

On je jedan od trojice standardnih igrača koji su došli besplatno. Iskusni Austrijanac je bio najkonstatniji ove sezone zato mu je cena i porasla na šest miliona.

4. Robert Hut

Stameni štoper letos je stigao iz Stouka za tri miliona, a danas vredi čak sedam. Iako uskoro puni 32 godine, biće stub odbrane Lestera u godinama koje dolaze.

5. Ves Morgan

Još jedno otkriće - stigao je za samo milion iz redova lokalnog rivala Notingem Foresta 2012. godine. Četiri sezone kasnije, njegova vrednost je desetostruko veća i vredi 10 miliona.

6. Mark Olbrajton

I on je takođe došao besplatno i igrao je na svakoj od 36 utakmica u Premijer ligi ove sezone. Njegova vrednost sada je sedam miliona funti.

7. N'Golo Kante

Ovaj fantastični zadnji vezni igrač mogao bi da bude zvezda predstojećeg prelaznog roka. Došao je letos iz Kaena za 5,6 miliona, a njegova vrednost sada je četiri puta veća - 20 miliona funti. Za njega su interesovanje pokazali Mančester junajted, Arsenal i PSŽ.

8. Deni Drinkvoter

Još jedan u nizu mnogobrojnih igrača iz akademije Mančester junajteda koji nisu dobili šansu na ''Teatru snova''. Drinkvoter je stigao za milion funti, a danas vredi 12 i biće pozvan za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

9. Rijad Marez

Njegova priča je prava bajka. Došao je iz malenog Le Avra za 350.000 funti kao potpuni anonimus i postao najbolji igrač Premijer lige. Nakon što je postigao 18 golova i dodao 11 asistencija, danas vredi čak 35 miliona funti.

10. Džejmi Vardi

Neuništivi 29-godišnji napadač stigao je iz engleske konferencije, iz Flitvud Tauna za milion funti. Postigao je 22 gola i dodao šest asistencija i danas vredi 25 miliona.

11. Šinđi Okazaki

Japanac je letos stigao za sedam miliona kao veliko pojačanje iz Majnca. Iako je postigao samo pet golova, njegov uticaj na igru je neverovatan. Svojim trčanjem i kretanjem olakšava posao Vardiju, pa nije ni čudo što godinu dana kasnije vredi 16 miliona.

 Igrač:  Prethodni klub

Visina transfera

 Sadašnja vrednost

1. Kasper Šmajhel

  Lids Besplatno  12

2. Deni Simpson

  KPR   2 5

3. Kristijan Fuks    Šalke   Beslatno 6

4. Robert Hut  Stouk siti    3   7

5. Ves Morgan

  Notingem Forest

  1   10

6. Mark Olbrajton

Aston Vila  Besplatno  7

7. N'Golo Kante

  Kaen

5,6    20

8. Deni Drinkvoter

  Barnsli 1    12

9. Rijad Marez

  Le Avr

  400.000   35

10. Džejmi Vardi

  Flitvud Taun

  1   25

11. Šinđi Okazaki

  Majnc   7   16

    Ukupno: 21    Ukupno 155

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.