Kao Roberto Karlos, kao Kristijano Ronaldo!

Izvor: Mondo, 11.Apr.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao Roberto Karlos, kao Kristijano Ronaldo!

Na vrhu top liste najboljih strelaca Primere iz "slobodnjaka" od subote ne piše samo ime legendarnog Brazilca.

Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

Roberto Karlos (42) bio je, uz Sinišu Mihajlovića (46), najbolji izvođač slobodnih udaraca svoje generacije. Do subote popodne, sam je "držao" rekord Primere u broju golova iz prekida.

Međutim, danas je dobio društvo.

Kristijano Ronaldo konačno je u subotu pogodio iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "slobodnjaka", protiv Eibara i tako stao uz rame legendarnom Karlosu, koji je rekord postavio takođe u dresu Reala.

Brazilac i Portugalac postigli su po 16 golova iz slobodnih udaraca i do daljeg će deliti titulu "najboljeg u poslednjih 20 godina". Gol manje postigao je Ronaldinjo (15), dok je 12 puta iz prekida pogodio Markus Asunsao (38), dok je pet godina nosio dres Betisa (2002-2007).

Foto: Guliver/Getty images/Denis Doyle

Ronaldo je dugo čekao da stigne Karlosa. Poslednji put je pogodio iz "slobodnjaka" u pobedi Reala protiv Bajerna 4:0, ostvarenoj pre skoro godinu ( 29. april) u Minhenu. Od tada je iz prekida šutirao 56 puta ka golu i do danas nije bio precizan.

Pogledajte kako je Kristijano u subotu prekinuo svoj crni niz i izjednačio rekord levog beka čiji su šutevi prkosili zakonima fizike.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.