Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanute najbolji igrač Afrike u 2007.

Reprezentativac Malija, golgeter španskog prvoligaša Sevilje Frederik Kanute izabran je za najboljeg fudbalera Afrike u 2007. godini.

U izboru najboljeg igrača Afrike učestvovali su selektori svih fudbalskih reprezentacija sa tog kontinenta, a Kanute je pobedio ispred prvotimaca Čelsija, napadača reprezentacije Obale Slonovače i prošlogodišnjeg laureata Didijea Drogbe i "veznjaka" državnog tima Gane Mikaela Esjena.

Lokalni mediji navode da je 30-godišnji fudbaler >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izabran za najboljeg afričkog igrača zbog izuzetnih nastupa u dresu Sevilje, sa kojom je osvojio Kup UEFA i španski Kup kralja, kao i za odlične partije u reprezentaciji Malija na Kupu nacija.

Kanute je za najboljeg igrača Afrike izabran samo tri dana nakon što Mali, u konkurenciji sa Obalom Slonovače, Nigerije i Beninom, nije uspeo da se plasira u drugu faze takmičenja kontinetnalnog prvenstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.