Kanonada fantastičnih Orlića u Belgiji! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Mar.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanonada fantastičnih Orlića u Belgiji! (FOTO, VIDEO)

Belgija – Srbija 0:3 (0:1)
Strelci: 0:1 – Mitrović u 11, 0:2 – Brašanac u 53, 0:3 – Mitrović u 56. minutu.
BELGIJA: Kosemans, Arslanagić, De Bok, Denazej, Ngava, De Sart, Mpoku (od 58. Bruno), Azar (od 77. Vanaken), Praet, Fereira-Karasko (od 57. Oriđi), Batšuaji.
SRBIJA: Dmitrović, Petković, N. Petrović, Spajić, Vitas, Čaušić, Đuričić, Brašanac, Kostić (od 84. Đurđević), Jojić (od 77. Kovačević), Mitrović (od 89. Pešić).
(FOTO: Z. Repić)
Orlići su konačno došli do prvih bodova u gostima. I to na kakav način. Mlada reprezentacija Srbije očitala je lekciju Belgijancima na njihovom terenu i preuzela prvu poziciju u grupi 9!
U najavi meča istaknuto je da je ovaj duel test karaktera, test istine. Orlići su pravi, rezultat i tri boda zlata vredna to govore! Ali, ostaje da u poslednja dva meča (u Italiji i Severnoj Irskoj) to i potvrde, jer sport je takav, potrebno je konstantno dokazivanje.
Da se ne bavimo puno kalkulacijama, jedno je sigurno, ukoliko slavimo u naredna dva duela sigurno smo prvi i garantovano je učešće na Prvenstvu Evrope. Ukoliko osvojimo tri boda baraž je zagarantovan. Italijani, koji nam dišu za vrat dočekuju još i Kipar (uz duel sa Srbijom), dok Belgijanci (isti broj bodova kao Orlići) imaju još samo meč na Kipru.
Vratimo se meču u Leuvenu. Naša selekcija odigrala je sjajan meč i više nego zasluženo došla je do ubedljivog trijumfa. Domaći tim nije imao rešenje za motivisane pulene Radovana Ćurčića.
Srbija je povela u 11. minutu preko Aleksandra Mitrovića. Korpulentni napadač je iznudio korner.. Filip Kostić je odlično centrirao, Mitrović je izborio dobru poziciju pored Arslanagića na ivici peterca i maestralno je glavom zatresao mrežu Belgijanaca.
Do kraja poluvremena Srbija se iskusno povukla i vrebala je šansu iz kontri i polukontri. Belgijanci nisu uspevali da priđu našem golu, dok su naši reprezentativci stvorili nekoliko solidnih prilika, ali do kraja prvog dela nije bilo golova.
Posle odmora u kratkom roku, za desetak minuta, meč je bio rešen. U 53. minutu Srbija je duplirala prednost. Đuričić je uposlio Jojića na desnoj strani. Prvotimac Borusije iz Dortmunda sjajno je centrirao, Brašanac je bio najviši u skoku, odlično je glavom šutirao sa peterca i golman Belgije je ponovo morao da vadi loptu iz mreže.
Posle 180 sekundi na semaforu stajalo 0:3. Đuričić je majstorski petom proigrao Kostića na levoj strani, ovaj je oštro i precizno po zemlji asistirao do Mitrovića kome nije bilo teško da postigne svoj drugi, a treći gol za Srbiju, za konačnih 3:0!
U narednom kolu Italija će 5. septembra dočekati Srbiju, dok će četiri dana kasnije Orlići gostovati u Severnoj Irskoj.
GRUPA 9 – REZULTATI:
Severna Irska – Italija 0:2 (Rugani 59, Trota 89)
Belgija – Srbija 0:3 (Mitrović 11 i 56, Brašanac 53)
TABELA: Srbija (-1) i Belgija po 13, Italija (-1) 12, Kipar (-1) 6, Severna Irska 3.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.