Kanada povela protiv Srbije uoči poslednjeg dana

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Sep.2013, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada povela protiv Srbije uoči poslednjeg dana

Dejvis kup reprezentacija Kanade povela je sa 2:1 protiv Srbije u polufinalu tog takmičenja, pošto su u Beogradskoj areni Danijel Nestor i Vasek Pospišili savladali Iliju Bozoljca i Nenada Zimonjića sa 6:7 (6:8), 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), 10:8. Meč je trajao četiri sata i 21 minut.
(FOTO: N. Negovanović)
Duel između Srbije i Kanade nastaviće se u nedelju u singlu. Prvo će od 14 časova igrati Novak Đoković i Miloš Raonić, a potom Janko Tipsarević i Vašek Pospišil.
Prvog dana polufinala Đoković je dobio Pospišila, dok je Tipsarević potom izgubio od Raonića.
Srpski tim je u prvom setu odmah na startu došao do brejka, iako je Kanada na servis Pospišila imala prednost 40:0. Sledećih nekoliko gemova nije bilo brejka, iako je kanadski tim u par navrata bio blizu oduzimanja servisa.
U sedmom gemu na servisu je bio Bozoljac, a reprezentacija Kanade je uspela da napravi brejk iskoristivši drugu priliku za to.
Prvi set okončan je u taj-brejku, u kome je Kanada imala tri vezane set lopte, koje nisu iskoristili.
Zimonjić i Bozoljac su tada sjajnom igrom u polju od rezultata 3:6, napravili seriju od pet uzastopnih poena i došli do prednosti u setovima od 1:0.
Drugi set oba tima su otvorili sigurnim servisima, a prva je do brejk lopti došla Srbija u četvrtom gemu. Domahi dubl nije iskoristio dve šanse za brejk, a potom su Nestor i Pospišil na servis Zimonjića napravili brejk, i to bez i jednog poena srpskog tima u gemu.
Do kraja seta nije bilo prilika za brejk, pa je Kanada sačuvala prednost i došla do izjednačenja u setovima.
U trećem setu, nije bilo brejk lopti do šestog gema, kada je Srbija došla do prve, koju je i iskoristila i tako stekla prednost koju Kanađani nisu uspeli da sustignu do kraja tog perioda. To je bilo dovoljno za prednost Zimonjića i Bozoljaca od 2:1 u setovima.
U četvrtom setu ni jedna ekipa nije imala šansu da oduzme servis, pa je tako set okončan u taj-brejku, koji su Kanađani dobili sa 7:5, iskoristivši drugu set loptu, uz dva mini-brejka.
Odlučujući set bio je sličan četvrtom, serviseri su prilično lako dobijali svoje gemove, pa rivalima nisu omogućili da dođu do šanse za brejk.
U 17. gemu, Kanada je došla do prve šanse za brejk na servis Zimonjića. Gosti su tu priluku iskoristili i došli do toga da serviraju za meč.
U svom servis gemu, Kanađani su iskoristili drugu meč loptu za 3:2, a 2:1 u ukupnom rezultatu duela sa Srbijom u Dejvis kupu, posle drugog dana.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEJVIS KUP: Kanada povela protiv Srbije sa 2:1

Izvor: NaDlanu.com, 14.Sep.2013

Teniska reprezentacija Kanade vodi protiv Srbije sa 2-1 u pobedama posle drugog dana polufinalnog duela Dejvis kupa...U Beogradskoj areni Danijel Nestor i Vasek Pospišili savladali Iliju Bozoljca i Nenada Zimonjića sa 6:7 (6:8), 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), 10:8.Meč je trajao četiri sata i 21 minut.Odluka...

Nastavak na NaDlanu.com...

Obradović: ''Teške rane...''

Izvor: Sportske.net, 14.Sep.2013

Ovim rečima je selektor naše reprezentacije opisao poraz Zimonjića i Bozoljca u dublu protiv Kanade, ali je i izrazio nadu da bi u nedelju Đoković i Tipsarević mogli da Srbiji donesu plasman u finale Dejvis Kupa.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.