Kamp Nou slavi Suaresa, preokret Barselone protiv Intera

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamp Nou slavi Suaresa, preokret Barselone protiv Intera

Fudbaleri Barselone pobedili su posle preokreta ekipu Intera sa 2:1, u drugom kolu grupe F ovogodišnje Lige šampiona. Dvostruki strelac za Katalonce bio je Luis Suares, uprkos tome što je Inter poveo preko Lautara Martinesa.
Duel na "Kamp Nou" počeo je šokantno za domaćina, pošto je Inter poveo već u trećem minutu. Lautaro Martines je precizno šutirao posle brzo izvedenog prekida i kaznio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slabu reakciju odbrane Barselone.

Delovali su igrači Antonija Kontea bolje na početku, da bi domaćin počeo da pritiska tek posle nekih 15 minuta.
Pokušavali su Antoan Grizman i Lionel Mesi, ali bez previše problema za Samira Handanovića.
"Nerazuri" su se malo povukli i čekali kontranapade, pa su mogli u nekoliko navrata da brzim akcijama dođu do gola. Najbliži tome je bio Lautaro, ali je njegov udarac glavom sjajnom paradom zaustavio Mark-Andre Ter Stegen.
Mesi nije bio dovoljno aktivan u prvih 45 minuta i italijanski klub je na odmor otišao sa prednošću.
Očekivano, španski prvak je krenuo mnogo ofanzivnije, Arturo Vidal je ušao i asistirao Luisu Suaresu. Urugvajac je u 58. minutu uhvatio fantastičan volej i loptu smestio u donji desni ugao.
Isti igrač kompletirao je preokret u samom finišu susreta. Neverovatna asistencija Lea Mesija nakon nekoliko driblinga i dodavanja do napadača. On se u prijemu oslobodio sunarodnika Dijega Godina i rutinski pogodio mrežu.

Tako se "Blaugrana" izjednačila sa Borusijom Dortmund sa po četiri boda, dok Inter i Slavija imaju po jedan.
U jedinom meču grupe E u ovom terminu (Genk i Napoli završili 0:0), Liverpul je u spektaklu na "Enfildu" pobedio Salcburg sa 4:3.
Činilo se da je aktuelni prvak Evrope sve dileme rešio već u prvih 35 minuta, kada su mrežu gostiju pogađali Sadio Mane, Endru Robertson i Mohamed Salah, ali su gosti uspeli da se vrate.
Povratak je pokrenuo Hi-Čan Hvan, kompletirali ga Minamino i Haland, ali je Salah svojim drugim pogotkom spasao četu Jirgena Klopa.

"Crveni" sada imaju tri boda, koliko i Salcburg, ali nešto slabiju gol razliku. Napoli je prvi sa četiri, dok Genk ima jedan.
Na tabeli grupe G na prva dva mesta izdvojili su se Olimpik Lion i Zenit – Francuzi su slavili na gostovanju Lajpcigu sa 2:0 (Depaj i Terije), dok su Rusi postigli gol više i pobedili Benfiku 3:1 (Dzjuba, Dijas autogol i Azmun).
Ajaks je morao da prođe kvalifikacije za elitno takmičenje, ali je grupnu fazu započeo sa dva trijumfa. Drugi je zabeležio na gostovanju Valensiji, rezultatom 3:0.
"Kopljanici" su do prednosti došli u ranoj fazi utakmice, kada je naš Dušan Tadić doturio loptu do Hakima Ziješa, a on spektakularnim udarcem sa desnog boka pogodio suprotne rašlje.

U 25. minutu Dani Pareho je promašio penal za "slepe miševe", što je Kvinsi Promes kaznio i postavio konačan rezultat prvog poluvremena.
Drugi deo igre doneo je još jednu Tadićevu asistenciju, realizovao je Doni van de Bek i bodovi su otišli u Amsterdam.
Iza njih na tabeli je Čelsi, koji se izvukao na teškom gostovanju Lilu – 2:1. Pobedu su "plavcima" doneli Abraham i Vilijan, pa gol Osimhena nije bio dovoljan Francuzima.
Tok meča:
22.51 – U ostalim mečevima pobede su ostvarili Liverpul, Čelsi, Olimpik Lion, Ajaks i Zenit.
22.50 – Kraj utakmice! Barselona je posle preokreta pobedila Inter sa 2:1.
22.46 – Umalo i pogodak Mesija, ipak njegov slab šut zaustavio je Handanović.

22.42 – GOOOL! Barselona dolazi do preokreta u 84. minutu! Neverovatna asistencija Lea Mesija nakon nekoliko driblinga i dodavanja do Suaresa. Urugvajac se u prijemu oslobodio Godina i rutinski pogodio mrežu.
22.33 – Greška Ter Stegena koja je mogla da rezultuje golom gostiju, ali Sensi nije pogodio mrežu iz teške pozicije.
22.25 – Opasan udarac Dembelea, lopta je prohujala iznad prečke.
22.23 – Aleksis Sančes završio je nastup u 66. minutu, umesto njega je na terenu Galjardini. Prethodno je u redovima Barselone Dembele zamenio Grizmana.
22.18 – Barselona nastavlja da pritiska posle izjednačenja. Veliku šansu imao je Grizman, očajno je šutirao iz neposredne blizine.

22.15 – GOOOL! Barselona izjednačila na 1:1! U 58. minutu Katalonci su poravnali rezultat. Vidal je centrirao, a fantastičan volej uhvatio Luis Suares i pogodio donji desni ugao.
22.13 – Fudbaleri Intera tražili su penal posle intervencije Artura, sudija Skomina je samo odmahnuo rukom.
22.10 – Arturo Vidal je zamenio Busketsa i već posle nekoliko minuta se našao u šansi. Njegov šut izblokirao je Škrinjar.
22.02 – Počelo drugo poluvreme Barselone i Intera.
21.47 – Rezultati ostalih mečeva na petnaestominutnoj pauzi:
Lil – Čelsi 1:1, Liverpul – Salcburg 3:1, Lajpcig – Olimpik Lion 0:1, Valensija – Ajaks 0:2, Zenit – Benfika 1:0.
21.46 – Kraj prvog poluvremena, ekipa Antonija Kontea vodi 0:1 na "Kamp Nou".
21.45 – Konačno je "Blaugrana" kreirala jedan dobar napad. Mesi je doturio loptu do Artura, on posle driblinga došao u poziciju da šutira, što nije učinio dovoljno dobro.

21.43 – Još jedna odlična kontra "nerazura", Sensi je centrirao ka Aleksisu Sančesu, koji nedovoljno dobro udara loptu glavom.
21.40 – Inter nastavlja da napada i posle još jedne sjajne akcije Sensi je šutirao. Gađao je sa ivice kaznenog prostora, ali je prebacio gol.
21.37 – Fantastična odbrana Ter Stegena posle udarca Martinesa glavom. Sprečio je Inter da duplira prednost.
21.33 – Opet je na mukama odbrana Barselone. Malo je falilo na u 33. minutu bude 0:2, Varelin udarac sa nekih desetak metara izblokirao je Semedo u poslednjem trenutku.
21.27 – Opravdano poništen gol Kandreve koji je bio u ofsajdu u 27. minutu.
21.25 – U 25. minutu Mesi je okušao udarac, Handanović je imao malo problema, ali je uhvatio loptu. 
21.23 – Sada je i Pike "požuteo", zbog oštrog starta nad Varelom.

21.22 – Po gol na svakom meču u večerašnjem programu Lige šampiona, vode Čelsi, Ajaks, Olimpik Lion, Liverpul i Zenit.
21.20 – U 19. minutu nova šansa za Barsu, Buskets ipak nije bio najprecizniji posle povratne lopte Grizmana.
21.16 – Odmah na drugoj strani opasnost, zamalo Martines da postigne i drugi pogodak, posle čega je sudija ipak svirao ofsajd.
21.15 – Prvi pokušaj Grizmana, Francuz je šutirao glavom posle centaršuta Roberta, ali je lopta otišla preko prečke.
21.09 – U međuvremenu, pogocima Manea i Ziješa poveli su Liverpul, odnosno Ajaks. Za "kopljanike" je asistent bio naš Dušan Tadić.
21.06 – Varela dobija žuti karton već u šestom minutu, zbog oštrog starta nad Busketsom.

21.03 – GOOOL! Inter vodi od 3. minuta! Lautaro Martines je šokirao domaće navijače posle brzo izvedenog prekida i preciznog šuta iz kaznenog prostora.
21.01 – Počela je utakmica na stadionu "Kamp Nou".
21.00 – U istom terminu igra se još pet utakmica: Lil – Čelsi, Liverpul – Salcburg, Lajpcig – Olimpik Lion, Valensija – Ajaks i Zenit – Benfika.
20.55 – Navijači katalonskog giganta mogu da odahnu, u prvu postavu se vratio Lionel Mesi koji se u poslednje vreme mučio sa povredama.
20.48 – U prve dve utakmice Borusija je slavila u Pragu, dok su Genk i Napoli odigrali bez golova. Opširnije o tim utakmicama pročitajte OVDE.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preokret Barselone, "ludnica" u Liverpulu i magija Tadića!

Izvor: B92, 02.Okt.2019

Šest utakmica drugog kola Lige šampiona se igra u terminu od 21.00...Derbi dana je na programu u Barseloni, gde domaća ekipa dočekuje Inter u okviru Grupe F...Dve vodeće ekipe Grupe H Valensija i Ajaks se sastaju u Španiji, dok Čelsi gostuje Lilu s namerom da osvoji prve bodove u novoj sezoni...Liverpul...

Nastavak na B92...

Kamp Nou je uklet za Inter

Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2019, 00:11

Veliki derbi 2. kola Lige šampiona se igra na Nou Kampu, gde Barseloni na noge dolazi Inter. Španski i italijanski velikan nisu ostvarili pobede u prvoj rundi, tačnije remizirali su, ali je Barsa bila na teškom gostovanju, dok su Nerazuri kiksnuli na svom terenu. Barselona nas nije impresionirala...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.