Kako je Kilijan Mbape ispisao istoriju

Izvor: Mondo, 15.Jul.2018, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Kilijan Mbape ispisao istoriju

Šta je Kilijan Mbape uradio za mesec dana na Mudijalu? Punoooo...

Krenućemo redom.

Kilijan Mbape proglašen je za najboljeg mladog Svetskog prvenstva u Rusiji. Devetnaestogodišnji krilni napadač Francuske osvojio je Mundijal, a na njemu je postigao neke rezultate za čije će obaranje biti potrebne godine i godine.

FRANCUSKA je ŠAMPION sveta - drugi put!

- U prvom meču protiv Australije, Mbape je imao 19 godine i šest meseci. Na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << način postao je najmlađi igrač u istoriji francuskog nacionalnog tima, koji je igrao na Mundijalima.

- Protiv Perua, Mbape je postao najmlađi igrač koji je postigao gol za Francusku na Mundijalima. Imao je 19 godine i šest meseci. Takođe, postao je prvi igrač koji je dao gol na Svetskom prvenstvu, a da je rođen posle leta 1998. godine (20. decembra 1998).

- Protiv Argentine, Mbape je postao drugi najmlađi igrač koji je postigao tri gola na Svetskom prvenstvu. Prvi je i dalje Pele, koji je 1958. imao 17 godina i osam meseci.

- Mbape je postao drugi najmlađi igrač koji je osvojio Svetsko prvenstvo. Prvi je još uvek Pele.

- Opet protiv Argentine, Kilijan Mbape je postao je prvi francuski igrač koji je postigao najmanje dva gola u nokaut fazi Svetskog prvenstva još od Zinedina Zidana. Zizu je u finalu Mundijala 1998. protiv Brazila postigao dva gola.

- Kilijan Mbape je protiv Belgije 15 puta ušao u dribling i sedam puta uspeo da prođe. To je najbolji francuski rezultat od pojave statistike na Mundijalima 1966.

Luka Modrić najbolji igrač Mundijala!

- Najbrže je trčao protiv Argentine, čak 37 kilometara na čas, čime se izjednačio sa Arjanom Robenom, koji je isti rezultat postavio na Svetskom prvenstvu 2014.

- Postao je treći najmlađi igrač koji je igrao u finalu Mundijal. Prvi je Pele (17 godina, osam meseci i šest dana), a drugi je Đuzepe Bergomi (18 godina, šest meseci i 17 dana). Mbape je četvrti najmlađi svetski šampion (Antonio nije igrao u finalu za Brazil 1970).

- Mbape je drugi najmlađi strelac u istoriji finala Mundijala. Prvi je Pele, koji je dao gol Švedskoj 1958.

- Najmlađi francuski napadač u finalima velikih takmičenja je od danas Mbape. Bruno Belon je protiv Španije 1984. godine imao 22 godine i 105 dana.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.