Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2021, 00:04

Kako je Barsa poklonila titulu Atletiku (VIDEO)

Odrekli su se Katalonci Luisa Suareza i tako napravili veliku grešku

Velika je šteta što još jedno blistavo veče Luisa Suareza nije krunisano pobedom madridskog Atletika, ali se Selti mora odati priznanje za vitešku borbu na Vanda Metropolitano stadionu (2:2). Treći remi Jorgandžija, ali razlika na tabeli je i dalje visoka, ratnici Dijega Simeonea beže Barseloni i Realu osam bodova, a imaju i utakmicu manje. Ovaj kiks ne bi trebalo puno da košta Kolćonerose, jer Barsa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se ozbiljno muči, a ni Kraljevski klub nije daleko. Pitanje koje se posle nove blitave Suarezove partije nameće, šta je uprava katalonskog kluba mislila minulog leta?

Prvim pogotkom na večerašnjem susretu bivši fudbaler Ajaksa i Liverpula postao je tek drugi igrač u ovom veku koji je postigao 15 golova na prvih 17 nastupa u novom klubu. Podvig kojim se dosad mogao pohvaliti samo Kristijano Ronaldo.

Zavila je sada već bivša uprava Barselonu u crnu kada je pustila bivšem napadaču Ajaksa i Liverpula da se preseli u prestonicu.

"Kuman me pozvao telefonom i rekao mi da nisam u njegovim planovima. I to je sve. Sa predsednikom Bartomeuom nisam ni pričao. Prihvatio sam tu odluku, ali sam im poručio da imam važeći ugovor i da očekujem da ga klub ispoštuje", otkrio je nedavno urugvajski napadač.

Par meseci kasnije, gigant sa Kamp Noua proživljava možda i najteže trenutke u istoriji. Pravog špica nema u svojim redovima, grca u dugovima i čeka novu upravu da napravi čudo, jer drugačije se Barsa neće izvući iz ove situacije.

I dok se u Kataloniji ne zna ko pije, a ko plaća, madridski Atletiko profitira, pa je i posle remija uspeo da napravi novi korak ka tituli.

Igrao se 13. minut kada je Ugo Maljo centrirao sa desne strane, poslao je idealnu loptu pred gol domaćina, Santi Mina je poleteo i glavom smestio loptu u mrežu nemoćnog Jana Oblaka. Retko kada Slovenac nema rešenje, ali ovoga puta ništa nije bilo u njegovoj moći.

Nije dobar start gostujućeg sastava uzrujao Atletiko, koji je nastavio da igra svoju igru. Strpljivo je gradio napade, prepretio u dva navrata preko Felipea i Renana Lodija, pre nego što je na scenu stupio El Pistolero. Poravnanje u idealnom trenutku. Odlično je Markos Ljorente centrirao, Suarez se našao na pravom mestu i klizeći loptu efektno poslao iza leđa Rubena Blanka. Dva minuta kasnije sudija Kuadra je označio kraj prvog dela igre.

Ako su u prvom poluvremenu domaći igrači izabrali idealan trenutak da poravnaju rezultat, šta onda reći za preokret koji je usledio posle pet minuta igre u nastavku? Savršena lopta Kondogbije na levi bok, maestralan centaršut Renana Lodija na prvu i predatorska egzekucija prekaljenog golgetera. Suarez piše 16. gol u sezoni - mat u tri poteza.

Mogao je Hose Maria Himenez da otkloni sve dileme u 83. minutu, ali je sa ivice kaznenog prostora neprecizno šutirao, da bi sedam minuta kasnije Fakundo Ferejra zamrzao domaće igrače. Bili su na pragu novog trijumfa, usledio je centršut Solarija sa desne strane, da bi Argentinac sa par metara ugura loptu u mrežu Jorgandžija. Akcija igrača koji su u igru ušli sa klupe, samo desetak minuta pre postizanja pogotka.

Uskoro opširnije...

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Alaves - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Hozelu 66/

Subota

Levante - Granada 2:2 (1:1)

/Morales 30, 67 - Kenedi 43, Soldado 90+2/

Ueska - Real Madrid 1:2 (0:0)

/Galan 48 - Varan 55, 84/

Elče - Viljareal 2:2 (0:2)

/Kariljo 49, Boje 64 - Moreno 16, 35/

Sevilja - Hetafe 3:0 (0:0)

/Munir 67, Gomez 87, En Nesiri 89/

Nedelja

Sosijedad - Kadiz 4:1 (2:0)

/Ojarzabal 26p, 34, Isak 54, 59 - Izkierdo 65/

Atletik Bilbao – Valensija 1:1 (1:0)

/Đujilamon 43 ag – Gabrijel 66/

Osasuna - Eibar 2:1 (1:1)

/Kaljeri 18, Budimir 87 - Kike 44/

Betis – Barselona 2:3 (1:0)

/Iglesijas 38, Viktor Ruiz 75 – Mesi 59, Viktor Ruiz 68 ag, Trinkao 87/

Ponedeljak

Atletiko Madrid - Selta 2:2 (1:1)

/Suarez 45, 50 - Mina 13, Ferejra 89/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.