Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 23:26

Kakav meč Tea Bongonde, Genk se osvetio Antverpu

Osvajač Kupa slavio na teškom gostovanja na startu plej-ofa

Genk se uzdigao na startu plej-ofa za šampionsku krunu i slavio rezultatom 3:2 na gostovanju Antverpu! Samo dve sedmice pošto je Antverp na istom mestu slavio identičnim rezultatom u poslednjem meču ligaškog dela, sada su se stvari okrenule naopako.

Osvajač belgijskog kupa uspeo je da se izvuče iz neprijatne situacije, preokrene rezultat i odnese sva tri boda kući. Još jednom se pokazalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su dueli Antverpa i Genka spektakli za sebe, pošto gotovo uvek u njihovim okršajima pada veliki broj golova. U prethodnih sedam mečeva čak šest puta padalo je bar četiri gola!

Večerašnju pobedu obezbedio je Teo Bongonda. Kakav meč za momka koji u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ima isto toliko golova! Večeras dva, kojim je otvorio i zatvorio seriju golova i pre svega doneo tri vredna boda Genku u borbi za šampionsku titulu, iako je zaostatak za Brižom i dalje ogromnih sedam bodova, uz meč više... Uz to upisao je i asistenciju kod drugog gola.

Bongonda je pogodio za 1:0 u 20. minutu, ali je onda sreća počela da okreće leđa gostima. Naime, na startu drugog polvuremena Le Meršan i Mijoši uspeli su za interval od četiri minuta da potpuno okrenu rezultat i delovalo je da bi i ovog puta Genk mogao da ostane praznih šaka. To nije dozvolio Pol Onuaku koji je iskoristio asistenciju Bongonde kako bi u 73. minutu poravnao rezultat.

Poslednju reč imao je Bongonda koga je Japanac Ito po drugi put na utakmici proigrao za pogodak u 88. minutu kojim je overio trijumf! Sigurno, smireno, efektno. Antverp više nije imao odgovor, pa je rezultat ostao 3:2 za goste.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

Antverp - Genk 2:3 (0:1)

/Le Meršan 57, Mijoši 61 - Bongonda 20, 88, Onuaku 73/

Nedelja

18.30: (1,88) Klub Briž (3,45) Anderleht (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.