Kadeti Srbije ubedljivi protiv Hrvata

Izvor: RTS, 17.Avg.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti Srbije ubedljivi protiv Hrvata

Kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2003. godine i mlađi, zauzela je  sedmo mesto na Evropskom prvenstvu koje se završava u Udinama (Italija). Srbija je savladala Hrvatsku sa 99:81 (16:23, 26:19, 33:13, 24:26).
Izabranici selektora Saše Nikitovića u poslednjem meču na šampionatu odigrali su veoma dobro i ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladali selekciju Hrvatske. Posle izjednačenog prvog poluvrmeena, srpski kadeti su zigrali furiozno u trećoj četvrtini koju su dobili sa 20 poena razlike i na taj način rešili sve dileme oko konačnog ishoda. Na kraju ubedljiv trijumf naše selekcije.

Prilično izjednačena borba vodila se na samom početku utakmice. U osmom minutu rezultat je bio 14:14, ali je hrvatski tim serijom 9:2 stekao osetniju prednost - 23:16 na kraju prve četvrtine. U nastavku susreta srpski kadeti su zaigrali daleko bolje u preciznije u napadu.
Rezultat takve igre odrazio se na rezultat i vođstvo našeg tima od 36:30 u 17. minutu. Međutim, finiš prvog poluvremena pripao je selekciji Hrvatske koja stiže do izjednačenja - 42:42.
Do pravog ritma reprezentativci Srbije došli su na početku drugog poluvremena. Počeli su da materijalizuju ofanzivne skokove, pogađaju trojke, što im je omogućilo da u 25. minutu dođu do dvocifrenog vođstva - 57:47.
Razigrali su se srpski kadeti. Sjajnom Beliću, pridružili su se  Branković, Radovanović i Petrović tako da je do kraja treće četvrtine sve bilo rešeno -  75:55. Do završetka susreta nije bilo opuštanja, naš mladi tim odigrao je maksimalno koncentrisano i ostvario ubedljivu pobedu - 99:81.
Srbija U16: Đurišić 6,  Radovanović 16, Bošković, Milijašević 8, Stefanović, Marković 3, Šaranović, Petrović 10, Belić 34, Branković 14, Obradović, Dabović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kadeti pregazili Hrvate za sedmo mesto, Belić ubacio 34 poena

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2019

Kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2003. godine i mlađi, zauzela je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu z Udinama. Izabranici selektora Saše Nikitovića u poslednjem meču na šampionatu odigrali su veoma dobro i ubedljivo savladali selekciju Hrvatske. Posle izjednačenog prvog poluvremena,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.