Kada Baba oplete, Šrek krene da bije, a Roker zasvira, znajte da ćete imati Koršmare

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada Baba oplete, Šrek krene da bije, a Roker zasvira, znajte da ćete imati Koršmare

Jeste li nekad čuli za čudnija prezimena od onih koja na platnom spisku ima nemački drugoligaš Grojter?

Izgledalo je kao dobra prilika za gol, a onda se javio Koršmar. Noge su se odsekle od straha, pa je Roker odsvirao početak marša na protivnički gol, Šrek je otresao dvojicu, dijagonalom pronašao Babu... Ovoj štake nisu potrebne. Plete Baba po levom boku, golman prati akciju, ali nebranjen ugao... Žulja... Gooool!!! Možda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << deluje da smo malo popili pa ne znamo šta pišemo, ali upravo ovako mogao bi da izgleda izveštaj - ili barem njegov deo - sa utakmice devetoplasiranog tima Cvajte Grojter Firta.

Naime, ekipa na čijim utakmicama pada pregršt golova može da se pohvali možda i najkomičnijim spiskom igrača u evropskom fudbalu.

Na veliku žalost fanova humora i fudbala, najbrži igrač ove ekipe Abdul Rahman Baba prešao je u Augzburg, ali pošto je započeo ovu sezonu u zeleno-belom dresu, zaslužio je da se nađe na našem spisku. Brzi tamnoputi krilni igrač stvarno ume da oplete pored aut-linije, što se možda i najbolje videlo u avgustovskom meču Firta sa Nirnbergom kada je namestio jedan i dao dva gola. Slobodno možemo da kažemo da je on najbrža Baba na svetu.

Stefan Šrek je desni bek ove ekipe, a pored prezimena, i pojavom pomalo podseća na junaka istoimenog crtanog filma. S obzirom na prirodu njegove pozicije, nije retkost ni da dobije žuti karton zbog nekog nesmotrenog starta, ove sezone bilo ih je već pet, pa je i temperament u skladu sa prezimenom. I ovaj Šrek se ne libi da udari.

Kada ste napadač, a ispred vas stanu Roker i Koršmar, nije teško da se uplašite. Prvo, obojica su kao od brda odvaljeni, a kada im znate i prezimena, sve biva još strašnije. Zolt Koršmar je aktuelni mađarski reprezentativac koji, osim špicevima koje čuva, dosta problema zadaje i komentatorima. Benedikt Roker je možda i najstandardniji fudbaler u timu Grojter Firta, odigrao je svaki minut ove sezone. Visok je 197 centimetara, pa vazdušni dueli sa njim zaista jesu noćna mora. Kako li se osećao Ognjen Mudrinski na treninzima dok nije prešao u Arau?

Austrijanac rođen u Hrvatskoj je Robert Žulj, a njegovo prezime može da pomogne komentatorima da unesu malo lirskih motiva u svoje prenose. Verujemo da se često i ponavljaju kada govore, samo primera radi: "Nažuljao je golmana".

Tu  je i Kasper Pžibilko, napadač koji u poslednje vreme pred golom deluje zbunjeno kao što smo i mi bili kada smo pokušali da recitujemo brzalice sa njegovim prezimenom - mesec i kusur je bez gola. Što bi rekli, na terenu je kao duh. Zato je tu Goran Šukalo da ga "šukne" kad treba.

U svakom slučaju, jednom kada budete bili neraspoloženi, sedite uz mali ekran i pogledajte utakmicu Grojter Firta. Naravno, podrazumeva se da komentator mora da bude sa našeg govornog područja.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.