KRALJ SAHSENRINGA: Markez trijumfovao posle 19 meseci

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 15:39

KRALJ SAHSENRINGA: Markez trijumfovao posle 19 meseci

Mark se vratio.

Vozač Repsol Honde Mark Markez došao je do svoje prve pobede posle 19 meseci pošto je slavio na osmoj trci Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Nemačke.

Osmostruki svetski šampion je 11. put u nizu slavio na "Sahsenringu", od toga osmu u kraljevskoj klasi, i ostvario najbolji rezultat otkako je na otvaranju prošle sezone doživeo prelom nadlaktice zbog čega je bio devet meseci van staze. Španac se u Saksoniji upisao 57. pobedu u najjačoj kategoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a 83. ukupno.

Markez je kroz cilj prošao sa jednom i po sekundom prednosti u odnosu na Migela Oliveiru iz KTM rejsinga, dok se na trećem stepeniku podijuma našao vozač Jamahe Fabio Kvartararo. Francuz je bio više od pet sekundi iza Oliveire na kraju trke.

Na čelu generalnog plasmana je  Kvartararo sa 131. bodom, 22 više od Zarka, a 31 od Milera.

Moto GP šampionat nastavlja se već sledećeg vikenda u Asenu Velikom nagradom Holandije, a potom sledi letnja pauza.

Švajcarci večeras (18.00) moraju da pobede Tursku i to što većom gol-razlikom kako bi se dokopali drugog mesta, mada ni treće ne znači da na idu u osminu finala. U svakom slučaju, Turska je u prva dva kola malo pokazala, pa je kec realan, a kvota je 1,72, dok je kombinazzija 1&3+ 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Švajcarska - Turska.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Markes pobedio u moto GP trci za Veliku nagradu Nemačke

Izvor: Beta, 20.Jun.2021

 Vozač Repsol Honde Mark Markes pobedio je danas u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Nemačke.Markes je 11. put u karijeri pobedio na stazi Sahsenring. On je trku završio za 41:07,243 minuta. To je prva pobeda šestostrukog svetskog prvaka u "kraljevskoj" klasi posle 17. novembra 2019. godine.Španac...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.