KONAČNO: Poznato KADA Pešić saopštava spisak za Mundobasket!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 16:06

KONAČNO: Poznato KADA Pešić saopštava spisak za Mundobasket!

I to smo dočekali...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić će saopštiti spisak igrača na koje računa za predstojeće pripreme pred Mundobasket, a to će se, prema saznanjima "Monda", desiti sutra.

Koga da očekujemo u reprezentaciji?

Pešić je isticao pre par meseci da neće biti previše promena u odnosu na prethodni sastav koji je učestvovao na Evrobasketu 2022. godine.

Podsetimo kako je izgledao taj tim:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Dušan Ristić, Nikola Milutinov.

Za koga će ponovo biti mesta iz tog tima?

Pešić je potvrdio da će Nikola Jokić biti na spisku, Nemanja Nedović je, kao što već znate, objavio fotografiju na Instagramu gde je nagovestio da je spreman da obuče dres Srbije, računamo i na Kalinića, Gudurića i Milutinova, koji je takođe potvrdio da će biti deo tima. Vasilije Micić je potpisao ugovor sa Oklahomom i verujemo da će biti na spisku selektora uprkos tome, Vanja Marinković je imao sjajnu evroligašku sezonu u Baskoniji i čini se sigurnim za spisak...

Lučića neće biti, to je sigurno, jasno je da nema ovoga puta ni Miloša Teodosića i bila bi prava šokantna vest da se desi drugačije. Sa Nemanjom Bjelicom je slična priča, povređen je bio čitave sezone, van igračke je forme, bilo bi takođe neočekivano da zauzme mesto na pripremama. Takođe, pitanje je da li će i ovoga puta imati mesta za Marka Jagodić-Kuridžu.

Na raspolaganju selektoru jeste i Nikola Jović, Aleksej Pokuševski bi trebalo takođe da bude prisutan, a svakako, jedan od glavnih igrača i sigurnih putnika u Aziju jeste Bogdan Bogdanović. Što se tiče Bobana Marjanovića, teško je očekivati ga u nacionalnom timu, imajući u vidu da je prošle godine otpao sa spiska.

Partizan i Crvena zvezda bi mogli da daju određeni broj igrača, mislimo na Dobrića, Smailagića, Mitrovića, Petruševa i Aleksu Avramovića, ne isključujemo naravno ni Trifunovića i Koprivicu, kao ni Danila Anđušića.

Čekamo sutrašnji dan...

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.