KLS: Vodeći trio ne popušta, Malidžan MVP

Izvor: Sportal.rs, 17.Nov.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLS: Vodeći trio ne popušta, Malidžan MVP

Ništa novo u Košarkaškoj ligi Srbije nema ni posle šestog kola. Liderski trio FMP, Vojvodina i Konstantin zadržao je stoprocentan učinak od starta sezone i suvereno predvodi najkvalitetnije domaće takmičenje ispred konkurenata.

Ekipa iz beogradskog predgrađa, Nišlije i Novosađani nove pobede upisali su u gostima u prethodnoj rundi. FMP je bio bolji od Smedereva (75:69), Konstantin je savladao Vršac (65:55), dok je Vojvodina porazila kraljevačku slogu (87:80).

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << novu pobedu tima Milana Gurovića, po običaju, bio je najzaslužniji Marko Gudurić sa 18 poena, jedan manje je ubacio Ognjen Dobrić, 14 je dodao Maksim Šturanović a u vrlo dobrom izdanju se predstavio i prošle sezone član Crvene zvezde Stefan Lazarević, koji je u statističke kolone ugradio 8 poena i 8 uhvaćenih lopti.

U redovima Smedereva briljiao je Aleksandar Stevocić sa 26 poena.

Konstantin je u Vršcu naneo četvrti poraz domaćem timu, a takav epilog režirali su Goran Ostojić sa 16 poena, Bogdan Obrenović sa 11 i Vladimir Đorđević sa 10, najbolji u redovima Nišlija.

Vojvodina i dalje stoji uz rame FMP-u i Konstantinu, zahvaljujući trijumfu kraj Ibra protiv Sloge. Odlična partija kvarteta Novosađana bila je sasvim dovoljna za novi uspeh ekipe koja će od narednog kola moći da računa na veliko pojačanje - Jovana Novaka.

Marko Jeremić predvodio je goste sa 18 poena, Nebojša Jovišić ubacio je 17, Stefan Pot 15, koliko i Đumić Božo. Na drugoj strani istakao se Saša Đorđević sa 17 poena i 9 asistencija.

Kolo za nama pojedinačno je obeležio plejmejker OKK Beograda Vuk Malidžan, najzaslužniji za "tesnu" pobedu njegovog tima protiv Tamiša u gostima - 83:82.

Odlični organizator igre ’’klonfera’’ je postigao 21 poen (5/5 sa linije slobodnih bacanja, 5/7 za dva i 2/2 za tri) i uz šest skokova, tri  asistencije i 7 iznuđenih faulova, za 33 minuta igre, došao do indeksa korisnosti – 35, čime je, po prvi put ove sezone, postao MVP kola.

KLS, rezultati 6. kola 

Jagodina - Napredak 71:69

Tamiš - OKK Beograd 82:83

Vršac - Konstantin 55:65

Spartak - Borac 90:80

Smederevo - FMP 69:75

Sloga - Vojvodina 80:87

Tabela: Konstantin 6/0, FMP 6/0, Vojvodina Srbijagas 6/0, Smederevo 1953 3/3, Spartak 3/3, OKK Beograd 3/3, Sloga 2/4, Vršac Swisslion 2/4, Tamiš 2/4, Jagodina 2/4, Borac 1/5, Napredak Rubin 0/6.

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Zemunci po redu vožnje, Stamenković ponovo MVP

Izvor: MVP.rs, 17.Nov.2014

Odigrane utakmice sedmog kola Druge muške lige Srbije...Mladost Admiral iz Zemuna je i nakon sedmog kola ostala jedina neporažena ekipa u Drugoj muškoj ligi Srbije. Zemunci su ostvarili ubedljivu pobedu na gostovanju ekipi Meridiane, slavili su rezultatom 85:67. Najneizvesniji meč kola odigran je...

Nastavak na MVP.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.