KAN: Južna Afrika osvojila treće mesto

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 00:46

KAN: Južna Afrika osvojila treće mesto

Fudbaleri Južne Afrike osvojili su treće mesto na Afričkom kupu nacija, pošto su u borbi za bronzu pobedili DR Kongo.

Fudbalska reprezentacija Južne Afrike osvojila je večeras treće mesto na Afričkom kupu nacija, pošto je u Abidžanu posle jedanaesteraca pobedila Kongo 6:5, nakon što je utakmica završena nerešeno 0:0.

U regularnom delu utakmice nije bilo golova, pa su jedanaesterci odlučili pobednika.

Prvi penal u ekipi Južne Afrike promašio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Teboho Mokoena, a posle toga pogađali su Nkosinati Sibisi, Tabang Nomare, Obri Modiba, Zakele Lepasa, Osvin Apolis i Sijanda Ksulu.

U ekipi Konga golove su postigli Samuel Mutusami, Omenike Mfulu, Sedrik Bakambu, Joris Kajembe i Joan Visa, dok su neprecizni bili Šansel Mbemba u petoj seriji i Mešak Elija u sedmoj seriji.

U finalu Aričkog kupa nacija u nedelju od 21 čas igraće domaćin takmičenja Obala Slonovače i Nigerija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAN: Južna Afrika osvojila treće mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024

Slavili su tek posle izvođenja penala...Fudbaleri Južne Afrike osvojili su treće mesto na Afričkom kupu nacija, pošto su u borbi za bronzu pobedili DR Kongo. Oni su u Abidžanu posle jedanaesteraca pobedili sa 6:5, nakon što je utakmica završena rezultatom 0:0...Prvi penal u ekipi Južne Afrike...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.