KAN: Egipat ponizio Slonove

Izvor: B92, 08.Feb.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAN: Egipat ponizio "Slonove"



Fudbalska reprezentacija Egipta igraće u finalu Kupa afričkih nacija drugi put u nizu. Egipćani su u drugom polufinalu ubedljivo pobedili favorizovanu Obalu Slonovače 4:1, i tako izborili finalni meč sa Kamerunom, koji je ranije bio bolji od domaćina, Gane sa 1:0.

Obala Slonovače, predvođena jednim od najboljih igrača sveta Didije Drogbom, imala je inicijativu tokom celog meča, ali je trener Egipta Hasan Šenata sjajnom taktikom potpuno neutralizovao napade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << „Slonova".

Počelo je šansom Kalua u osmom minutu, a već četiri minuta kasnije Egipćani su poveli. Strelac je bio Ahmed Fati posle velike gužve u kaznenom prostoru. Usledili su žestoki napadi Obale Slonovače, ali su Kalu i Drogba u nekoliko situacija bili neprecizni iz odličnih situacija, i na poluvremenu je ostalo 1:0.

Drugi deo počinje sjajnom šansom Drogbe u 49. minutu, i činilo se tada da je samo pitanje vremena kada će ekipa Žerarda Žilija izjednačiti. Ipak, desilo se suprotno, pošto je Egipat u 62. minutu postigao drugi gol, ponovo posle kornera. Strelac je bio Amr Zaki, koji je odlično odreagovao i glavom poslao loptu pod prečku.

Drogba i drugovi nisu se predali, i već u sledećem napadu bilo je 2:1. Sjajan gol udarcem sa oko 25 metara postigao je najbolji igrač Obale Slonovače na ovom meču Kader Keita.

Ponovo je situacija na terenu nagoveštavala preokret, i ponovo se desilo suprotno. Gol je postigao Amr Zaki nakon finte i katastrofalne reakcije Kolo Turea. Obala Slonovače tada je već bila psihički slomljena, a dotukao ih je Muhamed Abutrika u poslednjem minutu susreta.

Egipćani su tako dobili priliku da dođu do svog šestog trofeja u ovom takmičenju. Finale je zakazano za nedelju, 10. februar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.