Južnoafrički plivači sami plaćaju put na SP u Barselonu

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Mar.2013, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnoafrički plivači sami plaćaju put na SP u Barselonu

Južnoafrički plivači, uključujući olimpijskog šampiona Čada Le Klosa, moraće sami da snose troškove putovanja i učešća na prvenstvu sveta u Barseloni.
Predsednik Južnoafričke plivačke federacije Šon Adrijanse potvrdio je da će plivači morati da plate putovanje i boravak u Španiji, na takmičenju koje počinje 19. jula.
Plivačka federacija Južne Afrike prošle godine je izgubila glavnog sponzora telekomunikacionu kompaniju Telekom, koja je raskinula ugovor vredan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 1,25 miliona dolara godišnje.
Adrijanse je dodao da plivačka federacija te zemlje traga za novim sponzorima, ali za sada neuspešno.
Otac olimpijskog šampiona Le Klosa, Bert le Klos nazvao je ovu situaciju „jadnom”.
Jadno je to da morate sami sebi da platite kartu za avion – rekao je on za južnoafrički list Sandej Tajms.
On je naglasio da je to pravo poniženje za plivače koji su „proslavili ovu zemlju i doneli joj pregršt medalja”.
Ima timova koji dobijaju na milione, a zauzvrat ne pružaju ništa – rekao je otac olimpijskog šampiona.
Južna Afrika je osvojila tri medalje u plivanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 – zlato Le Klosa na 200 i srebro na 100 u leptir stilu, kao i zlato Kamerona van der Berga na 100 metara prsnim stilom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.