Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 15:10

Juveova odbrana je čvrsta, ali je vezni red problem

Kairo na putu ka slavi zakletih rivala, Lotita i Stare dane

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prvenstvo Italije se nastavlja premijernim utakmicama 29. kola u Torinu, gde se sastaju Torino i Lacio i Đenovi gde odmeravaju snage Đenova i Juventus. Dok na Marasiju, svi osim Mauricija Sarija, očekuju laganu šetnju Juventusa, na stadionu „Grande Torino“ se očekuje velika borba i neizvesna utakmica. Koliko su fudbaleri Granata odani predsedniku Kairu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << videćemo na osnovu njihovog zalaganja jer, uz pobedu nad Juventusom, za Kaira je personalno najslađa pobeda nad Lotitovim Lacijom. Saša Lukić je ponovo najavljen u timu Torina od prvog minuta dok je Sergej Milinković Savić uz Ačerbija i Lazarija ubedljivo najspremniji igrač Lacija u ovom momentu.

TORINO – LACIO

Torino se nalazi u veoma delikatnoj situaciji: bori se za opstanak i odlučuje o novom šampionu Italije. Tim Granata će u samo četiri dana igrati sa dva takmaca u trci za Skudeto, Lacijom i Juventusom. Predsednik Urbano Kairo ima najlošije odnose sa predsednikom Lacija Klaudijom Lotitom, toliko poremećene da neki sumnjaju da je čak bio naručilac pojedinih tekstova koji su se pojavili o Laciju i Lotitu u njegovim novinama (Gazeti delo sport i Korijereu dela sera) tokom poslednjih nekoliko meseci. S druge strane ne treba mnogo trošiti na rivalitet između Torina i Juventusa.

Veliki duel se očekuje i između Andree Belotija i Čira Imobilea koga za Torino vežu najlepše uspomene. Dvojica italijanskih napadača se nalaze u permanentnoj konkurenciji za mesto centarfora u reprezentaciji Italije. Beloti se odblokirao posle devet meseci posta na meču sa Udinezeom, da bi nastavio niz pogotkom protiv Kaljarija.

Trener Moreno Longo ima pozitivan skor sa Simoneom Inzagijem, ali iz perioda kada su vodili obojica podmlatke Granata i Nebeskoplavih. Štaviše, Moreno je za razliku od Inzagija osvojio Skudeto i Superkup Italije u omladinskoj konkurenciji, ali je zato Simone imao znanto uspešniju, do sada, karijeru u Seriji A.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prema najavama u italijanskim medijima, Longo će napraviti nekoliko izmena u odnosu na meč sa Kaljarijem. Ponovo se najavljuje naš Saša Lukić od prvog minuta, zajedno sa Lijankom, u odbrani, Ansaldijem na levom boku i Verdijem (oporavio se od povrede) u ulozi ofanzivnog pleja, iza Berengera i Belotija. Postoje i teorije da bi Torino mogao da se pojavi u formaciji 3-5-1-1, sa Rinkonom na sredini terena koji bi formirao neku vrstu zida sa Lukićem i Meiteom. Podsetimo, Torino ne može da računa na povređenog Zazu i Bazelija.

TORINO 3-4-1-2: Sirigu; Lijanko, Enkulu, Bremer; De Silvestri, Meite, Lukić, Ansaldi; Verdi; Berenger, Beloti.

Lacio dolazi poprilično skrpljen i sa „flasterima” na megdan Torinu. Nebeskoplavi ne mogu da računaju na Lejvu, Lulića i Luiza Felipea, dok je polovina igrača koji će istrčati na teren od prvog minuta, više manje, rovita. To važi za Radua i Koreu koji su jedva trčali protiv Fjorentine kada su ušli u igru. Svaki Marušićev sprint je hazaraderski potez sa opasnošću da pokida mišić, Parolo je umoran, a Luis Alberto ima nekoliko problema koji mu ne dozvoljvaju da bude bezbrižan dok igra. Svemu tome se dodala i Imobileova forma koja nije na nivou iz prvog dela sezone.

Kao i na prethodne dve utakmice igra Lacija će u dobroj meri zavisiti od kičme tima koja polazi od Ačerbija, ide preko Milinkovića Savića i Luisa Alberta do Čira Imobilea. Uprkos postignutim golovima protiv Fjorentine Luis Alberto i Imobile su u zaostatku sa Ačerbijem i Milinkovićem koji su u prilično boljoj formi.

Inzagi, svestan stanja u kome se nalaze njegovi igrači, spustio je loptu i više ne priča o skudetu već se limitira na plasman u Ligu šampiona, kako se tim ne bi demoralisao u potpunosti budući da je pred nama još deset kola do kraja prvenstva.

LACIO 3-5-2: Strakoša; Patrik, Ačerbi, Radu; Lacari, Milinković, Parolo, Luis Alberto, Džoni; Korea, Imobile.

ĐENOVA – JUVENTUS

Đenova ulazi rasterećena na meč sa Juventusom, misleći više na sudar sa Bjankonerima iz Udina sledećeg vikenda koji ima ukus majstorice u borbi za opstanak. Kuriozitet predstavlja činjenica da će u redovima Đenove biti dvojica igrača koji su na pozajmici iz Juventusa: Perin i Romero. Ne bi trebalo zaboraviti i da Sturaro ima, metaforički rečeno, istetovirane crno-bele boje na leđima.

Imajući u vidu raspored Đenove, predviđa se prilično velika rotacija igrača koja bi omogućila najboljim pojedinicima u redovima Nikolinog tima da budu odmorni za Udineze. U odnosu na tim koji smo videli na Rigamontiju u Breši večeras ćemo videti pet, šest novih igrača i mnogo zatvoreniju formacijsku postavku.

ĐENOVA 3-5-2: Perin; Romero, Soumaoro, Maziljelo; Giljone, Kasata, Šone, Struraro, Bareka; Sanabrija, Favili.

Mauricio Sari je dobro zapamtio utakmicu sa Đenovom iz prvog dela šampionata: pobeda je stigla tek u poslednjem minut s penala koji je transformisao u gol Kristijano Ronaldo i pored toga što je Đenova igrala više od pola sata sa igračem manje. Na talasu tog sentimenta, Sari je odlučio da ništa ne prepusti slučaju: odložio je Bufonov istorijski dan u kome će preteći Paola Maldinija po broju utakmica u Seriji A za sledeću subotu, a u napadu se odlučio na trenutno najbolji trio koji ima na raspolaganju Bernardeski-Dibala - Ronaldo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kristijano Ronaldo je stavio do znanja da želi da igra sve utakmice, tako da se prestalo sa spekulacijama kada bi CR7 mogao da predahne. Dibala je u sve boljoj formi, dok je Bernardeski pozitivno iznenađenje nastavka prvenstva. Bivši igrač Fjorentine je završio u zapećku pre „lokdauna“, a sad ima status startera. Odbrana Juvea se pokazala čvršćom nego što je bila. Bonuči i De Liht su sve uigraniji par: Juve nije primio nijedan gol na dve utakmice Kupa Italije i u prvenstvu. Slaba tačka Sarijevog Juvea je vezni red. Izgleda da je kormilar Juve nameran da potvrdi veznu liniju sastavljenu od Bentantkura, Pjanića i Rabioa. Reprezentativac BiH će biti centralna figura Sarijevog Juvea u završnici sezone bez obzira što će od septembra nositi dres Barselone i što je „de iure“ već igrač Katalonaca.

JUVENTUS 4-3-3: Ščesni; Kvadrado, De Liht, Bonuči, Danilo; Bentankur, Pjanić, Rabio; Bernardeski, Dibala, Ronaldo.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.