Juventus prvi put posle 60 godina ima stranca kapitena

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 23:20

Juventus prvi put posle 60 godina ima stranca kapitena

Novi kapiten ekipe Juventusa, trajno, je Brazilac Danilo koji je tako postao prvi igrač stranac, koji je dobio tu čast još od 1963. godine.

Poslednji strani kapiten Juventusa bio je Argentinac Omar Sivori.

Od odlaska legendarnog Leonarda Bonućija kapitenska traka ostala je bez svog trajnog vlasnika. Taj kultni komad tkanine, jasno, nije mogao da ponese bilo ko, pa je odluka o novom lideru tima potrajala neko vreme.

Na kraju, atipično za Juve i njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istoriju, traku je dobio stranac. Danilo je inače nosio traku na početku sezone i nastaviće to da čini i ubuduće.

Biće, dakle, prvi među jednakima, i ujedno je postao prvi stranac još od Aergentinca Omara Sivorija (1963-1965) koji je je zadužio kapitensku traku.

Šest decenija traka je išla sa ruke na ruku isključivo domaćih igrača. U poslednje dve decenije nosile su je žive legende kluba i italijanskog fudbala: Bonući, Kjelini, Bufon, Del Pjero, pre njih Antonio Konte, Đanluka Vijali i tako dalje.

Danilo je sada u toj grupi počastvovanih velikana.

Brazilac je od 2019. u klubu i prema svemu što je dosad pokazao, kako na terenu, tako i u svlačinioci i van terena, zaslužio je više nego bilo ko da ponese traku "Stare dame".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.