Juve opet onaj pravi: Da je Đuričić pogodio...

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve opet onaj pravi: Da je Đuričić pogodio...

Srbin u ranoj fazi meča imao priliku da donese vođstvo Sasuolu protiv Juventusa, ali je Vojćeh Šćensni sjajno odbranio i omogućio svom timu da u nastavku dođe do tri boda na "Mapei" stadionu.

Juventus je, očekivano, odneo bodove sa "Mapei" stadiona savladavši Sasuolo 3:0 (1:0), golovima Samija Kedire, Kristijana Ronalda i Emrea Džana.

Ipak, pitanje je kako bi izgledao tok meča da je srpski internacionalac Filip Đuričić realizovao priliku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koju je morao da pretvori u vođstvo.

U trećem minutu meča izašao je sam pred golmana Juventusa, želio da ga predribla, ali je Vojćeh Šćensni sjajno intervenisao i izbacio loptu ispred srpskog internacionalca.

Tražili su domaći penal, arbitar Paolo Macoleni konsultovao je i VAR, ali ostao je pri svojoj odluci - Poljak nije napravio prekršaj.

Sasuolo je bio bolji u uvodnih dvadesetak minuta, ali nije uspeo da iskoristi svoje šanse, što je "stara dama" surovo kaznila i povela u 23. minutu, praktično ni iz čega.

Uspeo je Andrea Konsilji da odbrani jak šut Kristijana Ronalda, ali ne i Samija Kedire, koji se našao na pravom mestu i pospremio loptu u mrežu.

VAR je "radio" i u 52. minutu, kada je Ronaldo zatresao mrežu domaćih, ali ovaj put Sasuolo je imao sreće - Portugalac je bio u očiglednom ofsajdu.

Dva minuta kasnije, i Domeniko Berardi se mogao proslaviti.

Wojciech Szczesny is not the hero we deserve. pic.twitter.com/Iyx5u50xxx

— June (@mimsicality) February 10, 2019

RONALDO

Ronaldo je postigao minimalno 20 golova u svakoj od prethodnih 13 sezona - u tekućoj sa Juventusom, na devet sa Real Madridom i tri sa Mančester junajtedom.

Ščensni je istrčao daleko ispred svog šesnaesterca, Berardi je šutirao iz prve, ali je lopta završila pored nebranjenog gola.

U 70. minutu sve je rešeno.

Odlično je Miralem Pjanić centrirao iz kornera, a Ronaldo glavom pokupio loptu ispred Konsiljija i tako se na devetom uzastopnom gostovanju upisao u strelce.

Foto: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Za razliku od prošlog vikenda, kada je ispustio dva gola prednosti protiv Parme, Juventus sada nije dozvolio rivalu da mu zapreti i rutinski je završio meč, postigavši do kraja još jedan gol.

Emre Džan zamijenio je Ronalda u 85. minutu, a nepun minut kasnije, praktično iz prvog dodira lopte, postavio konačnih 0:3.

Aktuleni šampion Italije tako je došao do 20. ovosezonskog trijumfa u Seriji A, kojim je drugoplasiranom Napoliju pobegao na ogromnih 11 bodova prednosti.

SERIJA A - 23. KOLO:

Bolonja - Đenova 1:1 (1:1)

/Destro 16 - Lerager 33/

Atalanta - SPAL 2:1 (0:1)

/Iličić 57, Zapata 79 - Petanja 8/

Sampdorija - Frosinone 0:1 (0:1)

/Ćofani 25/

Torino - Udineze 1:0 (1:0)

/Aina 31/

Sasuolo - Juventus 0:3 (0:1)

/Kedira 23, Ronaldo 70, Džan 86/

Milan - Kaljari (20.30)

Odigrano u subotu:

Fiorentina - Napoli 0:0

Parma - Inter 0:1 (0:0)

/Martinez 79/

Odigrano u petak:

Kjevo - Roma 0:3 (0:2)

/El Šaravi 9, Džeko 18, Kolarov 51/

Odigrano u četvrtak:

Lacio - Empoli 1:0 (1:0)

/Kaisedo pen 42/

TABELA: Juventus 63, Napoli 52, Inter 43, Atalanta 38, Roma 38, Lacio 38, Milan (-1) 36, Torino 34, Sampdorija 33, Fiorentina 32, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 25, SPAL 22, Kaljari (-1) 21, Udineze 19, Bolonja 18, Empoli 18, Frozinone 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.