Jusein Bolt: Da zaigram za Junajted, pa da se ženim!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jusein Bolt: Da zaigram za Junajted, pa da se ženim!

Legendarni sprinter progovorio o planovima nakon penzionisanja, ali i o problemima mladih sportista, o tome zašto se odlučio da završi karijeru i koliko misli da će potrajati njegovi rekordi

Malo je sportista koji su doživeli toliku ljubav od strane navijača. Ne navijanje, nego čistu istinsku ljubav. Jusein Bolt ostaje jedinstven po tome iako je ovog leta istrčao svoje poslednje takmičarske metre.

"Ljudima ne možeš da prodaješ samo ono što se tebi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sviđa, već moraš da daš celog sebe, svoju ličnost da te ljudi upoznaju onakav kakav si zapravo. A ne tvoj imidž. Mislim da je to tajna zašto imam toliko fanova."

Jamajkanac se osvrnuo i na mlade sportiste, kojima je lova važnija od same igre, takmičenja.

"Primetio sam da se mnogi mladi sportisti čim potpišu prvi ugovor i krenu da zarađuju ozbiljne pare potpuno opuste. Zadovoljni su time, a to nije dobro. Takvi ne postaju vrhunski sportisti. Mislim da je sport uopšte zbog toga u problemu".

Najbrži čovek planete veruje da će njegovi rekordi na 100, 200 i 4x100 m potrajati upravo zbog te "nove generacije".

"Ovo je zlatna era sprinta samnom, Johanom Blejkom, Asafom Pauelom i Dažstinom Getlinom. Ako bi moji rekordi mogli da budu ugroženi, to je sada. Ovako, verujem da će potrajati  barem 15-20 godina"

O razlogu zašto je odlučio da ode u penziju iako bi mogao još nekoliko godina da se takmiči na vrhunskom nivou, Bolt je bio jasan.

"Poslednje tri godine sam imao velikih problema sa motivacijom, pitao sam se stalno zašto se i dalje mučim kada sam sve postigao. Moj tim mi je pomogao da proguram do kraja"

Za kraj, otkrio je i na čemu sada radi.

"Oduvek mi je želja da igram fudbal profesionalno, posebno za Mančester junajted i moj tim radi na tome. Verujem da će uspetim, a uskoro ćemo i objaviti. Nakon toga mogu da smirim i oženim"

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.