Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 12:28

Junajted odustaje od Rajsa i okreće se Filipsu, Huan Mata se vraća u Španiju

Očekuje se aktivan zimski prelazni rok na Old Trafordu

Godinu dana se već pominje da Mančester junajted želi Deklana Rajsa, ali po trenutnim informacijama engleskih medija, klub sa Old Traforda je odustao od defanzivnog veziste Vest Hema. Umesto njega, u zimskom prelaznom roku probaće da dovede Kalvina Filipsa iz Lidsa.

Navodno je Ole Gunar Solskjer izgubio strpljenje zbog odluke Čekićara da ne popuste sa zahtevima za Rajsovo obeštećenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koje iznosi 105.000.000 evra i okrenuo se jeftinijoj opciji.

SREDA, 21.00: (1.57) MAN. JUNAJTED. (4.30) VILJAREAL (6.25)

Za Filipsa u Jorkširu traže oko 70.000.000 evra, što je značajno prihvatljiviji - a i razumljiviji - iznos.

Dolazak bilo kod od ove dvojice svakako će uticati na minutažu Nemanje Matića, koji od prošle sezone igra manje nego ranije pa neće biti iznenađenje ako mu ovo bude poslednja sezona na Old Trafordu. Pre njega, ipak, klub bi mogao da napusti Huan Mata.

Španac je u Mančester junajtedu od 2014. godine, stigao je za tada rekordnih 45.000.000 evra iz Čelsija, ali je ove sezone upisao svega 62 minuta u igri, u meču Liga kupa, a kako ga i prošle nije često bilo u Solskjerovim planovima (ukupno 18 nastupa), po informacijama Mančester Ivning Njuza, rešio je da napusti Englesku. Navodno 33-godišnji vezista planira da karijeru privede kraju u domovini.

Dolascima Kristijana Ronalda i Džejdona Sanča jasno je bilo da Mata više potreban Crvenim đavolima, s kojima je osvojio Ligu Evrope 2017, a FA kup godinu dana pre. Od dolaska u Mančester iskusni Španac odigrao je 274 utakmice, u kojima je dao 51 i asistirao za 47 golova.

Pošto mu ugovor ističe na kraju sezone, vrlo je moguće da ga klub u januaru pusti i bez obeštećenja, a biće zanimljivo videti koji će klub izabrati za završetak karijere. Ponikao je Ovijedu, ali još kao tinejdžer prešao u Real Madrid. Nije, ipak, igrao za najjači tim Kraljevskog kluba, a pre dolaska u Čelsi 2011. četiri godine je nastupao za Valensiju.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.