Junajted bolji od Totenhema, remi Liverpula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted bolji od Totenhema, remi Liverpula

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu Totenhem sa 1:0 u 15. kolu Premijer lige, i tako se primakli svom današnjem rivalu na tri boda zaostatka.

Junajted je pred više od 75.000 gledalaca na Old Trafordu napadao uglavnom iz kontri i prepustio je svom protivniku kontrolu lopte. Totenhem je, međutim, imao samo jednu dobru šansu na meču, i to iz slobodnog udarca.

Pobednički gol postigao je Henrik Mhitarjan u 29. minutu. Ander Erera je ubacio loptu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unapred, a jermenski reprezentativac je utrčao, pokupio je, utrčao u šesnaesterac i snažnim šutem pod prečku savladao Uga Lorisa.

Junajted je mogao i ubedljivije da pobedi. Mhitarjan je pre gola propustio dobru šansu, a Zlatan Ibrahimović je takođe u prvom poluvremenu imao sjajnu šansu da postigne gol, ali je nije iskoristio.

Pol Pogba je u drugom poluvremenu imao dve odlične prilike, ali je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a posle mu je Loris odbranio šut.

Junajted je sada šesti na tabeli sa 24 boda, dok je Totenhem peti sa 27. Mančester siti ima 30 bodova, koliko ima i Liverpul, ali utakmicu manje. Vodeći Čelsi ima 37, a drugoplasirani Arsenal 34.

Sautempton je danas kod kuće pobedio Midlsbro 1:0.

Liverpul nerešeno sa Vest Hemom u meču sa dva preokreta

Fudbaleri Liverpula odigrali su danas kod kuće 2:2 sa Vest Hemom u poslednjoj utakmici 15. kola Premijer lige i tako ostali na trećem mestu tabele.

Liverpul je dominirao utakmicom u kojoj su viđena dva preokreta, ali nije uspeo da savlada tim iz Londona. Domaćin je poveo golom Adama Lalane u petom minutu, a Dimitri Paje i Mikail Antonio su doneli Vest Hemu preokret do kraja poluvremena.

Divok Origi je početkom drugog poluvremena izjednačio, posle čega je Liverpul napadao, ali nije uspeo da stigne do pobedničkog gola.

"Crveni" sada imaju 31 bod, tri manje od Arsenala i šest manje od lidera Čelsija, ali i jedan više od Mančester sitija. Liverpul je u prošlom kolu izgubio od Bornmuta.

Vest hemu je ovo bila šesta utakmica bez pobede u Premijer ligi, ali je ovim bodom izašao van opasne zone.

Čelsi teško do pobede protiv VBA

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu Vest Bromvič Albion sa 1:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 15. kola Engleske premijer lige i tako zadržali lidersko mesto u šampionatu.

Čelsi je na stadionu Stamford Bridž od početka utakmice pokušavao da probije bedem VBA, koji je svoju priliku čekao iz kontranapada, ali u tome nisu uspeli sve do 76. minuta kada su defanzivci gostujuće ekipe napravili grešku koju je iskoristio Dijego Kosta.

Naturalizovani Španac je na desnom boku oduzeo loptu od jednog odbrambenog igrača VBA, utrčao u šesnaesterac i snažno šutirao sa oko 10 metara iskosa, a golman gostujuće ekipe Ben Foster nije uspeo da je zaustavi. To je bio jedan od ukupno dva šuta Čelsija u okvir gola tokom meča.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je ceo meč za Čelsi, dok je Branislav Ivanović nastupao poslednjih desetak minuta.

Čelsi je deveti uzastopnim trijumfom zadržao prvo mesto na tabeli Premijer lige i sada ima 37 bodova, dok je VBA osmi sa 20.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.