Jugozapad - Bradati šerif, ruki Luka, Pop strepi...

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugozapad - "Bradati" šerif, ruki Luka, "Pop" strepi...

Samo jedna stvar je sigurna, Hjuston će dominirati. Pelikansi gledaju ka "Obrvi", San Antonio bi bilo glupo potceniti, Dalas i Memfis za ovo društvo nisu dovoljno dobri...

Hjuston će dominirati u ovom društvu, ali njihovi apetiti su veći, ne treba to gledati kroz divizijsku titulu.

Na neki način timovi poput San Antonija, Dalasa, Pelikansa su enigma, moguće je da će dva tima iz ove divizije u plej of, oba iz Teksasa, ali ni Pelikansi nisu bez šansi, mada su kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << njih problemi vezani za preveliku zavisnost od jednog igrača.

Memfis i Dalas će biti bolji nego prošle sezone, ali problem je što za pakao Zapada to verovatno neće biti dovoljno.

HJUSTON

Ovde je osnovno pitanje da li Roketsi mogu da izbace iz sedla Voriorse, odnosno da naprave korak dalje, i odu u veliko finale. Odnosno, da li će ponovo baciti rukavicu Golden Stejtu, prošla sezona je bila epska, raspršila sve sumnje u kvalitet ovog tima, ali ova ima jednu razliku, neće biti zadovoljni da je ponove, žele u bitku za prsten.

Jasno da je ovo drugi najbolji tim lige, da je Karmelo Entoni treća velika zvezda uz Hardena i Pola, mada nisam siguran koliko će on doprineti, u Oklahomi nije učinio ono što se od njega očekuje.

Gubitak je odlazak Arize, u to nema nikakve sumnje, on je bio ključ za defanzivnu šemu protiv Golden Stejta. Jasno, ostao je i Kapela, na klupi su Erik Gordon, Brendon Najt, Pi-Džej Taker, Markis Kris, niko ne može da kaže da Roketsi nemaju dubinu, odnosno alternative.

Ono što će moći sigurno je da napune iz večeri u veče svakoga, samo ostaje eto pitanje, da li je to dovoljno da nokautiraju nedodirljive Voriorse. Po meni ne, i dalje to nije ekipa koja može do titule, mada je drugi kandidat. Ili, samo ne volim Karmela Entonija, odnosno ne smatram da je tim bolji njegovim dolaskom.

Bilo kako bilo, bez dileme Hjuston je i šerif u Teksasu i gazda svoje divizije.

SAN ANTONIO

Deluje pomalo nestvarno, Sparsi bez Đinobilija i Parkera, ali svejedno, oni nisu bili ništa više od igrača u rotaciji poslednjih godina. Jasno, ne može se isključiti uticaj u svlačionici, ali kada imate Grega Popovića zna se ko je tu glavni.

Što se tiče Leonarda, on gotovo da nije ni igrao prošle sezone, to je jasno pogodilo tim, sada je otišao, a doveli su mašinu za postizanje koševa DeRozana. Kako će se uklopiti, niko sa sigurnošću ne može da kaže, ali uz sebe ima jednog od najboljih trenera u istoriji, takođe i par sjajnih saigrača, pre svega Oldridža koji je oslonac franšize.

Nisam siguran da bi San Antonio trebalo otpisati, mada zaostaju za top timovima zapada, ostalo je tu još kvaliteta u Geju, Milsu, Gasolu, povredio se Marej, videćemo kakvu će ulogu dobiti Belineli.

Ne mogu da igraju strašnu odbranu kao pre par sezona,  ne treba zaboraviti da kada izgubite pet igrača iz rotacije, tu se ne može govoriti o automatizmu, podsetimo da su otišli Deni Grin i Kajl Anderson. Konkurencija je jaka, ali ako nas je istorija nečemu naučila to je da ne potcenjujemo kulturu pobednika kakvu imaju "Mamuze". Boriće se za plej of ove sezone, možda i ne uđu, a čini nam se da su, ako izuzmemo Hjuston, ipak bolji od ostalih timova u diviziji, ili makar ravni Pelikansima.

NJU ORLEANS

Podsetiću vas da su Pelikansi bez povređenog Kazinsa uspeli da se dokopaju šestog mesta na Zapadu, nokautirali su Portland, bili jedno od iznenađenja sezone. "Bugi" je otišao, takođe nema više ni Ronda, ali ne mislim da su puno izgubili, Elfrid Pejton je sjajan asistent i čovek koji predstavlja odlično pojačanje, trebalo bi mu dati više kredita.

Dobili su i Džulijusa Rendla koga će upariti sa Entoni Dejvisom, DžejrRu Holidej počinje sezonu bez problema van terena, Alvin Gentri ima dobar tim i samo jedan strah, koji je opravdan, da se Dejvis ne povredi.

Jer, ako gledamo istoriju, oni imaju strašan talenat unutar tima, ali im nedostaje i sreća i zdravlje, pa nikada ne možete biti sigurni kada toliko zavisite od jednog igrača koji je sklon povredama.

Nikola Mirotić se ponovo rodio od kako je otišao iz Čikaga, to je oružje više, hajde da ne uzimamo predsezonu preozbiljno, ali čitav tim je igrao dobro, izgleda da su stvari legle na svoje mesto.

Imaju i mana, pitanje je i dalje pleja, odnosno rotacije, takođe ni trojka nije standard Zapada, mada mogu da Mirotića povuku na na tu poziciju, Dejvisa da gurnu na centra i Rendla kao četvorku.

Moraće da kombinuju, da se dovijaju, nekako se ova klupa čini tanka, čak i neka manja povreda bi ih izbacila iz ravnoteže. Zbog toga je teško videti da ponove prošlu sezonu, iako su u trci za doigravanje.

DALAS

Dve gubitničke godine, podvedene pod stvaranje novog tima, teško je zaista videti šta Mavsi mogu. Izabrali su Luku Dončića, tu su očekivanja velika, ali ne možete ishod sezone svaliti na rukija, makar bio i tako talentovan. Imaju naravno Denisa Smita Džuniora kao ideju vodilju, stigao je i DeAndre Džordan, videćemo kako će se uklopiti u tim, ali dominantan centar je jedan od preduslova za uspeh.

Nema sumnje da u ovoj verovatno poslednoj sezoni velikog Dirka Novickog, Dalas želi rezultat, Rik Karlajl ume da izvuče najbolje iz tima, ostali su zahvalni Barea, Harison Barns, ali to je opet nedovoljno, Zapad je mnogo jak, čak i ako Dončić odigra sezonu iz snova, problemi tima leže na krilima, plus pitanje je kakva će biti uloga Novickog.

Čini se da će rivali umeti da iskoriste njihove slabosti, da, iako ima dosta obećavajućih promena, za ovu konkurenciju to nije dovoljno. Miriše da će i ovo biti gubitnička sezona za Teksašane.

MEMFIS

Oni će biti bolji prošle sezone, ako dvojica ključnih igrača, Mark Gasol i Majk Konli ostanu zdravi. Sa njima dvojicom na parketu, možete da se borite, dodali su potcenjenog Kajla Andersona, Šelvina Maka, otišao je Tajrek Evans, videćemo kako će sve funkcionisati, slabiji su nego pre par godina, ali opet ima tu kvaliteta da izbegnu očajne stvari koje su im se dešavale prošle sezone.

Na kraju krajeva, uzeli su Džarena Džeksona Džuniora, četvrtog pika drafta, sa par veterana popunili roster, podsetićemo vas da je Konli odigrao samo 21 meč prošle sezone, on je lik koji pravi razliku.

Još uvek imaju Čandlera Parsonsa, pa nema razloga očekivati da budu vreća za udaranje kao prošle sezone.

Ali, opet, kada pogledate timove Zapada, zvezde i dužinu klupe, "Grizliji" ne liče na plej of tim, dosta igrača su stari, ne mogu da trče iz večeri u veče, i mada ima jedno pet slabijih timova od Memfisa, bilo bi iznenađenje da se domognu postsezone.

Prognoza:

Teško je za prognozu, osim da će Hjuston osvojiti diviziju, to ne dolazi u pitanje. San Antonio i Pelikansi su tu negde oko sedmog, osmog mesta, ova dva tima bi na kraju mogla da se bore za jednu kartu za postsezonu. Mnogi se neće složiti, ali verujem da Dalas i pogotovo Memfis nemaju nikakvu šansu da izbore plej of.

Ovde možete videti najave ostalih divizija, večeras završavamo sa Pacifikom i konačnom prognozom.

Severozapad - Jokić baca rukavicu Oklahomi, Jutin "katenaćo", Batler je "trula jabuka"? https://t.co/AwOSKwdDT9

— Sportske.net (@sportske) 16. октобар 2018.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.