Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 14:03

Jović najavio da će postići gol za Ajtraht, dao je dva

Luka Jović nije mogao da zamisli bolji povratak u Ajntraht, dva gola u pobedi kluba nad Šalkeom – 3:1. Zanimljivo, pre meča je rekao ako budem igrao 15 minuta daću gol. Mediji se utrukuju sa hvalospevima i pominju nemogućnost Zidana da iz ovog igrača izvuče najbolje.
U igru je ušao u 62. minutu pri rezultatu 1:1, a deset minuta kasnije na asistenciju Filipa Kostića doveo je svoj tim u vođstovo. Isti dvojac režirao je i treći gol Ajtrahta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prvoj minuti nadoknade.

Luka je saigraču Đibrili Sou pre meča najavio da će postići pogodak ukoliko bude igrao 15 minuta, ovaj je to posle meča podelio sa novinarima.

"Pitao sam Luku pre meča 'koliko golova ćeš da daš'. Odgovorio je 'ako budem igrao 15 minuta, daću jedan'. Na to sam samo konstatovao 'znači ako budeš igrao pola sata, daćeš dva'. I to je čovek i uradio!", rekao je Sou a imao je samo reči hvale za reprezentativca Srbije.
 
Nebi trebalo zaboraviti da je asistent kod oba gola Jovića bio još jedan reprezentativac Srbije - Filip Kostić. Nemački mediji apostrofiraju i njeovu odličnu igru i pripisuju mu velike zasluge za trijumf ekipe iz Frankfurta.

Luki Joviću se konačno vratio osmeh na lice, bio je vidno uzbuđen nakon ovakvog povratka na teren, prvi gol posletio je saigraču Argentincu Abrahamu.

"Neverovatan je osećaj. Pobeda, dva gola, nisam mogao da zamislim lepši povratak. Nadam se da je ovo samo početak i da najbolje tek dolazi. Hvala svima na podršci."
"Svoj prvi gol posvećujem velikom profesionalcu, pravom lideru i iskrenom prijatelju. Imao sam čast da delim teren i svlačionicu sa Davidom Abrahamom. Drugi gol je posvećen velikom navijaču Ajntrahta koji je nedavno preminuo i ostavio divnu ženu i troje dece. Počivaj u miru!", poručio je Jović.
 
Povratak Jovića u ekipu Ajtrahta nije ostao nezabeležen ni u Madridu. Mediji navode njegovu brilijantnu partiju i kakvu je poruku poslao Zinedinu Zidanu.

"Pri svom drugom debiju u Frankfurtu, klubu iz kojeg se pridružio Realu, Jović je pokazao Zinedineu Zidanu šta propušta, odmah postigavši golove protiv Šalkea.
Njegova salva od dva gola bila je utoliko značajnija s obzirom na to da je srpski napadač postigao samo dva gola tokom čitavih 18 meseci boravka na Santijago Bernabeu i izjednačio svoj rekord za samo 30 minuta u Bundesligi. To govori o tome da Zidan nije bio u stanju da izvuče najbolje iz igrača koji sa samo 23 godine ima još puno potencijala.
Španska štampa će budno pratiti njegov napredak ove sezone", navodi portal „football-espana.net".
 
Španska Marka takođe se osvrnula na povratak Jovića u dres Ajtrahta i fenomenalan debi. I oni prozivaju Zidana i opravdavaju Lukin potez koji je preseljenje tražio da bi više igrao.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.