Jović na putu da bude onaj stari – Srbiji na radost

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 10:22

Jović na putu da bude "onaj stari" – Srbiji na radost

Srpski fudbaler Luka Jović pronašao je sebe na mestu koje se zove isto kao njegov otac - Milan.

Italijanski mediji primetili su tu paralelu u imenu Milan kao simbol ponovnog uzleta srpskog napadača koji je na poslednjih sedam utakmica dao pet golova za "rosonere".

Poslednaj dva na meču sa Kaljarijem, u Kupu, za 1:0 i 2:0, u pobedi od 4:1 i plasman u četvrtfinale.

Trener Milana Stefano Pioli bio je dovoljno strpljiv i mudar sa Jovićem, čekao ga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od avgusta da bi u decembru i januaru dočekao njegovu najbolju verziju - onu najpribližniju iz Ajntrahta gde je dominirao.

"Luka poseduje veliki kvalitet, mora verovati u sebe još više. Kada je stigao nije bio u dobrom stanju, sada je odlično i fizički i mentalno, i samo treba da nastavi tako", rekao je Pioli o Srbinu.

Poslednji put Jović je dao dva gola na jednoj utakmici pre 11 meseci, u dresu Fiorentine u meču Lige Konferencije. Za "ljubičaste" je postigao ukupno 13 golova, nagovestio uzlet, ali je tamo, prečesto, bio sputan da poleti najviše što može. Otuda je Milan bio rizik. Još veći klub, još veći izazov za momka čija je karijera bila u stagnaciji.

Sada je, ipak, jasnije - Luka je igrač za veliki klub.

Golgeterska serija krenula je protiv Frosinonea 2. decembra, nakon četiri "sušna" meseca. Upisao je i asistenciju u toj utakmici i od tada - ne staje.

Serija se nastavila protiv Atalante (gol u porazu).

I na mečevima u kojima nije bio strelac donosio je "rosonerima" samo konkretne stvari. Protiv Njukasla je, primera radi, odigrao vrhunski meč ušavši sa klupe. Bio je igrač preokreta. Učestovao u akciji kod gola, prethodno "doneo" loptu Leaou kada je ovaj pogodio stativu...

Nastavio je i u narednim utakmicama u istom ritmu. Spasio je Milan poraza protiv Salernitane u 90. minutu. Protiv Kaljarija je obezbedio ekipi pobedu sa dva gola u prvom poluvremenu.

"Luku Jovića štiti Dika, boginja pravde, ona koja donosi pravičnost u staroj Grčkoj. Put srpskog fudbalera je posut trnjem. Ima talenta, ali ponekad zaboravi da ga ima, pa se svako malo nađu oni koji odlučuju umesto njega. Ovog puta boginja je odabrala prvi utorak u novoj godini da mu priredi veče radosti", piše Gazeta delo Sport o Joviću.

Za Srbiju, takođe, sve što se dešava sa Jovićem poslednjih mesec dana je savršena priča. Piksi ga je, s pravom, izostavljao u kvalifikacijama, ali je svima jasno da se bez Jovića, ovakvog Jovića, neće moći zamisliti Srbija na Euru.

Luka je opet "onaj stari".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.