Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 17:01

Joveljić ponovo precizan protiv Salcburga (VIDEO)

Ovoga puta nedovoljno da Volfsberger izbegne poraz – 2:1 (1:1)

Ajntraht je bio preveliki zalogaj za tada 19-godišnjeg Dejana Joveljića, pa je bivši napadač Crvene zvezde mesto u timu iz Frankfurta morao da zaradi na pozajmicama. Prvo u Anderlehtu, gde se pak nije naigrao, ali se početkom aktuelne sezone odlučio za prvenstvo stilom igre slično nemačkom – austrijskoj Bundesligi. I u potpunosti pogdio odabirom destinacije. Igra standardno, pogađa redovno, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a novim pogotkom protiv Salcburga, 14. u šampionatu, stigao je do deobe drugog mesta liste najefikasnijih fudbalera prvenstva.

Patson Daka je predaleko (24), ali će se Joveljić u preostalih pet rundi "pošibati" sa Karom, Frederiksenom i Kojitom (svi po 14) za "vicešampionsko zvanje". Bio je ovo Dejanov drugi pogodak u duelima sa šampionom Austrije, s obzirom na to da je pogodio i u prethodnom okršaju, kada je Volfsberger slavio sa 3:2. Međutim, ovoga puta nedovoljno i za bod – 2:1 za lidera Bundeslige i nastavak misije odbrane trona.

Ispratio je Joveljić u 29. minutu jednu povratnu loptu veziste Salcburga ka svom golmanu, presekao je, zaobišao čuvara mreže i "poništio" pogodak Patsona Dake iz 13. minuta. Ali šampion Austrije je bio mnogo konkretniji i bilo je pitanje vremena kada će ponovo povesti.

Dogodilo se to na startu drugog poluvremena, asistent kod prvog gola Beriša pogodio je u 48. minutu za novo vođstvo Red Bulovog tima. Gosti su sredinom nastavka ostali sa igračem manje, nakon što je Bernede zaradio direktan crveni karton, ali Volfsberger nije uspeo da po drugi put stigne do izjednačenja.

.@WolfsbergerAC equalizes! Dejan Joveljic capitalizes on the poor pass back to the goalie and finishes to make it 1-1 vs. leage leaders Salzburg | https://t.co/CFX3jIbbIQ pic.twitter.com/PWHHLzKEIg

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.