Joveljić i Radonjić za aplauz Milojevića!

Izvor: Mondo, 05.Maj.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joveljić i Radonjić za aplauz Milojevića!

Kad nije bilo publike na "Marakani" - aplaudirao je Vladan Milojević svojim talentovanim fudbalerima koji su bili više nego ubedljivi protiv Spartaka.

Crvena zvezda je osvojila titulu, ali nije sklonila nogu sa gasa!

Fudbaleri Vladana Milojevića, koji je danas dogovorio uslove produžetka saradnje sa crveno-belima, bez većih problema slavili su danas pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" (kazna zbog incidenata u derbiju) protiv Spartaka koji se bori za Evropu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Trener šampiona izveo je "šareniji sastav", dao priliku igračima koji su igrali veoma malo ove sezone, a posebno se istakao talentovani Dejan Joveljić.

Mladi napadač Zvezde, strelac 40 golova u Omladinskoj ligi Srbije, zabeležio je svoj prvi start u seniorskom fudbalu i začinio ga sa dva gola, iz penala u 35. i nakon prodora po levoj strani u 63. minutu, dok je pravi dar-mar pravio Nemanja Radonjić strelac prvog pogotka na meču, ali i asistent kod sedmog pogotka El-Fardua Bena ovog proleća.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 4:0 (3:0)

Spartak je, kao što je i obećao u jutrošnjem saopštenju, nastupio bez nekolicine prvotimaca (Nikolić, Čečarić i Ostojić) zbog straha da će im arbitar Bojan Nikolić pokazati žute kartone zbog čega bi bili suspendovani u narednom kolu, ali je Gaćinović šansu ipak ukazao Vladimiru Torbici kome je takođe pretila suspenzija.

Upravo je on imao i najbolju šansu za Subotičane kada je u 50. minutu pogodio stativu posle nesporazuma Zvezdine odbrane, dok smo ostatak meča gledali napade domaćih.

Foto: MN Press

Zvezda je počela silovito i nakon odličnog pasa Bena za Radonjića - već u 9. minutu povela lepo plasiranom loptom levonogog fudbalera, i to sa desne strane, a sve raspoloženiji Radonjić je na meču više puta testirao Lučića i pokušavao da šutira iz svih pozicija.

U 35. je sudija Bojan Nikolić doneo spornu odluku i pokazao na penal posle pada Račića, a Dejan Joveljić je namestio loptu na "kreč" i postigao svoj prvi gol u seniorskom fudbalu.

Sve je praktično bilo rešeno u 43. kada je Radonjić "izbacio" Bena i revanširao mu se za asistenciju, a Ben je nakon driblinga loptu prosledio u mrežu. Nije to bio i poslednji gol na meču pošto se Joveljić u 63. lepo "otvorio" po levoj strani i oštrim udarcem u bliži ugao matirao Lučića.

Zvezda u narednom kolu gostuje u Novom Sadu, dok Spartak dočekuje Radnički.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Frimpong, Rodić - Krstičić (od 56. Milijaš), Račić, Ilić, Ben, Radonjić (od 56. Pešić) - Joveljić.

SPARTAK: Lučić - Vukčević, Kerkez, Ćalasan, Jočić - Torbica, Glavčić, Dunđerski, Šimura, Đuričin (od 85. Vučićević) i Đeng.

Meč je sudio Bojan Nikolić.

N  A  J   A  V   A

Derbi kola na Marakani!

Crvena zvezda je u prethodnom kolu u Kruševcu osvojila titulu, pa je Vladan Milojević odlučio da za susret sa Spartakom "promeša karte" i šansu ukaže igračima koji su manje igrali.

U startnoj postavi su tako Abraham Frimpong, Uroš Račić i Luka Ilić, dok svoj prvi start beleži i talentovani napadač Dejan Joveljić - strelac 40 golova u Omladinskoj ligi Srbije. On menja najboljeg strelca Superlige - Aleksandra Pešića koji je na klupi...

S obzirom na to da je FSS odlučio da kazni Zvezdu, tribine "Rajka Mitića" biće potpuno prazne, što možda može da bude dobro za Joveljića koji neće biti pod pritiskom.

Kada je u pitanju Spartak, koji se bori za mesto u Evropi, Gaćinović je odlučio, kako je i navedeno u jutrošnjem saopštenju iz Subotice, da van sastava ostavi Nikolića, Čečarića i Ostojića, kojima preti suspenzija za naredni susret, dok je Vladimir Torbica ipak u startnih 11.

Takođe, nema ni Mileta Savkovića, jednog od boljih igrača Spartaka ove sezone.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE 4:0!

90' -
Tri minuta nadoknade. Isključen je rezervni golman Spartaka Bojan Jović zbog prigovora.

85' - Đuričin izlazi, a Vučićević - igrač Zvezde - na terenu.

79' - Matijević menja Đenga, a pre toga je ozbiljnu šansu imala Zvezda koju prvo ne rešava Srnić, dok Račiću koji je imao "prazan gol" u blok ulazi jedan igrač Spartaka. Žuti karton i za Babića, tako da su oba štopera Zvezde u beležnici Nikolića.

66' - Slavoljub Srnić menja Bena.

63' - GOOOL! JOVELJIĆ! 4:0!

Lepo se izvukao talentovani napadač Zvezde po levoj strani, prošao čuvara, a onda oštrom loptom u bliži ugao Lučića donosi novi gol timu Vladana Milojevića.




Izvor: YouTube

56' - Nenad Milijaš na terenu umesto Krstičića, dok Pešić ulazi umesto Radonjića.

52' - Sada Đeng pokušava nakon što je Šimura promašio loptu, Borjan na iskušenjima - dolazi do lopte! Odmah Radonjić na drugoj strani i promašuje sve... Prešla mu je lopta preko noge.

50' - Torbica! Radonjić!

U istom minutu, na dva različita kraja terena, dve sjajne šanse!


Najbolja šansa za Spartak u dosadašnjem delu meča imao je Vladimir Torbica koji je iskoristio kiks odbrane Zvezde i pogodio stativu, dok je brzo sevnula kontra na drugoj strani, lepa kombinacija Joveljića i Radonjića, ali ovaj potonji ne uspeva da reši situaciju "jedan na jedan".

Abraham Frimpong je zbog ranijeg prekršaja dobio žuti karton.

45' - Kraj prvog poluvremena, Zvezda i više nego ubedljiva za sada protiv slabog Spartaka.

43' - GOOOL! BEN! 3:0!

Već sedmi gol za Bena ovog proleća!


Napadač sa Komorskih Ostrva je dobio loptu od Radonjića u prostor, izašao je sam pred Lučića, odmah šutirao u njega, ali mu se lopta vratila u noge, da bi nakon driblinga stvorio sebi situaciju da lagano reši situaciju i da plasira loptu u mrežu.

To je i uradio, sada već ubedljivo vođstvo Zvezde.



Izvor: YouTube/BalkanHighlights

35' - GOOOL! JOVELJIĆ! 2:0!

Mladi napadač Zvezde je preuzeo odgovornost u ovoj situaciji, mada je prvo Ben uhvatio loptu... Joveljić je šutirao snažno, poluvisoko u levu stranu, Lučić je pročitao i zakačio loptu, ali je udarac ipak bio prejak da bi "izašao" iz gola.

To je prvenac Zvezdinog omladinca u seniorskom timu.



Izvor: YouTube/BalkanHighlights

34' - Penal za Zvezdu! Račić pada posle kontakta u kaznenom prostoru, zbog čega je skočila čitava klupa Spartaka. Sporna situacija!



Izvor: YouTube/Balkanhighlights

22' - Ben je oprobao šut iz daljine, ima mnogo posla za Lučića, nakon kornera.

21' -
Žuti karton za Glavčića zbog simuliranja.

18' - Poslednja vest: Zabranjeno je gostovanje Zvezde u Gračanici. Opširnije ovde!

11' - Opet Radonjić!


Sada je po levoj šansi lepo sarađivao sa Rodićem, šutirao iz teške pozicije, ali je Zvezda iz ove situacije dobila samo korner posle kog opet dolazi u poziciju za šut - brani Lučić!

6' - GOOOL! RADONJIĆ! 1:0!

Crvena zvezda je krenula furiozno i odmah je došla do gola. Fantastičan je bio Ben koji praktično igra "u rupi" između veznog reda i napadača, a sada se lepo okrenuo pored Jočića i gurnuo pas za Radonjića, koji je sad bio na desnom krilu, a ovaj lepim udarcem u dalji ugao vara Lučića.


U odličnoj je formi Radonjić koji je pogodak proslavio tako što je začepio uši.



Izvor: YouTube/BalkanHighlights

3' - Rodić!

Počelo je šutem Radonjića nakon kog je Zvezda dobila korner, a odlično se u srcu kaznenog prostora snalazi Rodić koji pokušava nogom, ali nije bio precizan kao u Subotici.

1'
- Meč je počeo.

- Igrači su izašli na teren...

- Pogledajte rezultate plej-auta!

- Pogledajte rezultate plej-ofa!

%MCEPASTEBIN%

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.