Jovanovski: Servis me koštao poraza

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovski: Servis me koštao poraza

Bojana Jovanovski rekla je posle ispadanja sa US Opena da je ključna u porazu od Kristine Mladenović bila njena nemogućnost da uđe u pravi ritam.

"Krenula sam dobro, imala sam baš dosta šansi u prvom setu. Pri rezultatu 5:2 sam propustila nekoliko šansi, glupim greškama, ali generalno ceo duel nisam mogla da uđem u ritam koji sam želela, prevashodno kod servisa. Mislim da je to glavni uzrok poraza", kaže Bojana.

Treća najbolja teniserka Srbije imala je tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gema prednosti u prvom setu, ali je dopustila Francuskinji da se vrati u meč i brejkom stigne do vođstva u setovima, da bi u narednom uzela samo jedan gem.

"Da sam uspela da stignem do seta, meč bi se u potpunosti drugačije razvijao. Njoj bi bila daleko veća tenzija, da bi u drugom setu sjajno servirala, ne dozvolivši mi ni najmanju priliku da se vratim. Takođe, ona je mnogo više 'u mečevima', cele godine igra konstantno, za razliku od mene, što je jako bitno. Vidi se da mi nedostaju mečevi, poslednji mi je bio pre mesec dana, a i pre toga sam imala dužu pauzu zbog povreda. Mislim da nije bila značajno bolja od mene, nego sam joj ja očajnim prvim serisom dozvolila da lako trijumfuje", dodala je Jovanovski.

Ona je plasmanom u drugu rundu izjednačila svoj najbolji uspeh na terenima Flešing Medouza, gde je nije bilo prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.