Jovanović teroriše Evropu, Genk odoleo Čelziju

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Nov.2011, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović teroriše Evropu, Genk odoleo Čelziju

Šokantan meč u Nikoziji! APOEL je savladao Porto sa 2:1 i preuzeo lidersku poziciju na tabeli G grupe.

Poveli su puleni Ivice Jovanovića preko Ailtona Almeide. Sjajno se driblingom oslobodio Elijakima Mangale, kome nije preostalo ništa drugo nego da ukliza sjajnom Brazilcu u noge. To je bio prekršaj za jedanaesterac. Ailton je bio siguran sa bele tačke.
Finiš duela doneo je veliko uzbuđenje i radost za domaće navijače. Iako je Hulk minut pre kraja izjednačio sa bele tačke, tri boda su ostala u Nikoziji. Porto je u nameri da postigne još jedan gol ostavio mnogo prostora za kontranapade APOELA, što su Kiprani iskoristili i preko Manduke došli do trijumfa.
G grupa:
Zenit - Šahtjor 1:0 (Lombaerts 45)
APOEL - Porto 2:1 (Ailton 42. iz jedanaesterca, Manduka 90 - Hulk 89. iz jedanaesterca)
Tabela: APOEL 8, Zenit 7, Porto 4, Šahtjor 2.
Valensija je imala imperativ pobede u meču protiv Bajera iz Leverkuzena i sjajno je počela duel. Žonas je postigao drugi najbrži gol u istoriji Lige šampiona.
Brazilac je zatresao mrežu u 12. sekundi. Aktuelni rekord od deset sekundi drži Roj Makaj. Pogotku je prethodila nespretna intervencija golmana gostiju Bernda Lena, koji je ispucao loptu direktno u noge Žonasu.

Mogli su Nemci do izjednačenja u 17. minutu, ali je siguran pogodak sjajnom intervencijom spasio golman Valensije, Dijego Alves. Šutirao je Omer Toprak.
Mihael Balak je u 31. minutu prošao po levoj strani, uputio centaršut u srce kaznenog prostora Valensije, gde se nalazio samo jedan fudbaler nemačke ekipe, Štefan Kisling. Ipak, defanzivci Slepih miševa su skamenjeno gledali kako napadač iz Leverkuzena glavom donosi izjednačenje svom timu.
Ponovo je Alves glavni krivac što Bajer nije došao do gola. Topovski udarac Andrea Šurlea pod prečku u finišu prvog dela meča, čuvar mreže domaćih skrenuo je u korner.
U 65. minutu, Matje je uputio odličan centaršut sa leve strane, a Soldado petom zatresao mrežu gostiju za 2:1. Rami je zapečatio sudbinu Farmaceuta. Defanzivac Valensije je glavom savladao Lena nakon udarca iz ugla koji je izveo Kosta.
Genk je iznenadio Čelzi i još nije otpisan u borbi za plasman u Ligu Evrope. Ramires i Fernando Tores odigrali su dupli pas kojim su izbacili kompletnu defanzivnu liniju Belgijanaca, a Brazilac je rutinski savladao čuvara mreže Genka, Lasla Koteleša za vođstvo Plavaca.

Belgijski šampion nikako nije uspevao da se oslobodi pritiska fudbalera Čelzija u prvom poluvremenu i na terenu je uglavnom igrao samo jedan tim – gostujući. Finiš prvog dela doneo je mnogo uzbuđenja. Prvo je Čelzi mogao da duplira vođstvo i to sa bele tačke. Tomas Bufel je igrao rukom u šesnaestercu, a šut Davida Luiza sa 11 metara pročitao je Koteleš.
Pet minuta kasnije, slobodan udarac Danijela Tesera prošao je tik iznad prečke Petra Čeha. To je bila najbolja prilika za Genk u prvom poluvremenu.
Genk se probudio u nastavku i pokazao zube, što mu se isplatilo u 61. minutu. Ramires nije uspeo da stigne Kamusa koji je uputio povratnu loptu Jeleu Fosenu za izjednačenje. Ipak, da je udarac glavom Meirelesa 15 minuta pre kraja meča bio precizniji Čelzi je mogao da odnese sva tri boda iz Belgije.
E grupa:
Genk - Čelzi 1:1 (Fosen 61 - Ramires 26)
Valensija - Leverkuzen 3:1 (Žonas 1, Soldado 65, Rami 75 - Kisling 31)
Tabela: Čelzi 8, Leverkuzen 6, Valensija 5, Genk 2.
Arsenal i Marsej su odigrali bez golova na „Emirejtsu”. Marsej je bio bolji rival u prvih 20–ak minuta prvog poluvremena, ali nije iskoristio inicijativu. Andre Ajev u četvrtom i Loik Remi u sedmom minutu nisu bili neprecizni, a odbrana Arsenala je bila smušena u tim trenucima, na čelu sa golmanom Vojčehom Šćešnijem.

Kako je meč odmicao tako su Tobdžije preuzimale konce igre u svoje ruke, pa su Žervinjo u 28. i Eron Remzi nekoliko minuta kasnije mogli da se upišu u strelce. Ulazak Robina van Persija u 62. minutu uneo je živost u redove Arsenala. Holanđanin je bio konstantna opasnost po gol Marseja ali nije uspeo da se upiše u strelce.
Kevin Groskrojc je poslao „bombu“ sa 20–ak metara za trijumf Borusije protiv Olimpijakosa kojim su Milioneri ostali u igri za plasman u nok–aut fazu Lige šampiona. Utakmica je bila vrlo otvorena  i pravo je čudo kako nije postignut još neki gol.

Kevin Miraljas je imao u 15. minutu stopostotnu šansu za Olimpijakos, a zatim i Holebas u 47. dok su Lajtner i Levandovski koji je pogodio stativu bili najbliži postizanju pogotka za tim iz Dortmunda u drugom poluvremenu.
Olimpijakos je možda oštećen za jedanaesterac u 43. minutu. Činilo se da je Humels igrao rukom u kaznenom prostoru, crveno–beli su se bunili, ali sudija Bezborodov nije reagovao.
I domaći mogu da budu nezadovoljni suđenjem, jer je Melberg srušio Levandovskog u situaciji kada ga je Poljak zaobišao i imao otvoren put ka golu. Marko Pantelić, koji ušao u igru u 79. minutu, samo četiri minuta kasnije imao je izglednu priliku, ali je bio neodlučan. Sustigao ga je Groskrojkc i otklonio opasnost.
F grupa:
Arsenal - Marsej 0:0
Dortmund - Olimpijakos 1:0 (Groskrojc 7)
Tabela: Arsenal 8, Marsej 7, Dortmund 4, Olimpijakos 3.
Barselona je deklasirala Plzenj sa 4:0. Do vođstva su gosti iz Katalonije došli sa 11 metara. Marjan Čišovski pokosio je Lionela Mesija, a sudija Šergenhofer nije se dvoumio – pokazao je na belu tačku. Takođe, štoper češke ekipe je dobio direktan crveni karton zbog ovog starta. Argentinac je preuzeo odgovornost i za razliku od duela sa Seviljom u Primeri, bio uspešan.

Igrači Barse su uporno pokušavali da se ušetaju u gol Plzenja, što im je napokon i uspelo. Mesi je odigrao dupli pas sa Adrijanom u šesnaestercu domaćih, da bi Argentinac zatresao mrežu po drugi put.
Kuenka je centrirao sa desne strane, lopta je preletele sve igrače u šesnaestercu Plzenja, ali je na drugoj stativi sačekao Sesk Fabregas za 3:0. Konačan rezultat postavio je u sudijskoj nadoknadi Mesi postigavši het–trik. Pike je uposlio Argentinca koji je zaobišao golmana domaćih za očekivani trijumf Katalonaca u Prag.
H grupa:
BATE - Milan 1:1 (Renan 55. iz jedanaestrca - Ibrahimović 22)
Plzenj - Barselona 1:4 (Mesi 24. iz jedanaesterca, 45, 90, Fabregas 72)
Tabela: Barselona 10, Milan 8, BATE 2, Plzenj 1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Jovanović teroriše Evropu, Genk odoleo Čelziju

Izvor: Utakmica.rs, 02.Nov.2011

Šokantan meč u Nikoziji! АPOEL je savladao Porto sa 2:1 i preuzeo lidersku poziciju na tabeli G grupe. Poveli su puleni Ivana Jovanovića preko Аiltona Аlmeide u 42. minutu. Sjajno se driblingom oslobodio Elijakima Mangale, kome nije preostalo ništa drugo...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.