Jovanović ponosan, Trinkijeri o odbrani i bacanjima

Izvor: Mondo, 05.Jun.2019, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović ponosan, Trinkijeri o odbrani i bacanjima

Trener Partizana nezadovoljan igrom svog tima, naročito u trećoj deonici, koju je FMP dobio 26:15.

FMP je prošle i pretprošle sezone bio koban po Partizan u domaćoj Superligi, a sada će ga u najmanju ruku dobro izmoriti pred finale plej-ofa protiv Crvene zvezde.

"Panteri" su na svom parketu savladali crno-bele 88:85, izjednačili u polufinalu na 1:1 i izborili "majstoricu", koja će se igrati u petak od 19.00.

Partizanu je to prvi poraz, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 11 uzastopnih pobeda u Superligi - deset u grupnoj fazi i jedne na startu polufinalne serije.

"Ponosan sam na igrače, kako su se borili, posebno u drugom poluvremenu, zato što nisu odustali i zato što su verovali da mogu da naprave dobar rezultat i pored svih problema koje smo imali u sklapanju tima od 12 igrača za ovu utakmicu. Videli ste da je pored klupe sedela prva centarska linija", rekao je trener FMP Vladimir Jovanović, a preneo portal "Basketball sphere".

Ekipi iz Železnika nedostajali su Duop Rit, Radoš Šešlija i Marko Radovanović, kao i u prvoj utakmici, ali njihovo odsustvo nadoknadili su mladići poput Stefana Đorđevića (18 poena, sedam skokova).

FMP je zbog povreda bio primoran da igra sa niskom postavom, Partizan je zabeležio čak 23 ofanzivna skoka, ali i domaćin je imao solidnih 12.

"Ta borba do samog kraja je nešto što je lepo gledati. Tako treba da igra mlada ekipa. Nadam se da ćemo isti takav pristup imati i u petak. Šta god da se desi, ja sam zadovoljan ovom Superligom i celom sezonom. Ne opraštam se, ali sam ponosan na moje igrače. Idemo tamo da se borimo", dodao je Jovanović.

Andrea Trinkijeri konstatovao je da su crno-beli izgubili, iako su u većini statističkih elemenata bili uspešniji.

"Njihova 44 slobodna bacanja su nas koštala mnogo, to je sigurno bio ključ, kao i naša treća četvrtina. Bili smo tada loši i u napadu, ali odbrana je bila katastrofalna i zato smo izgubili".

Trener Partizana ocenio je da je prekršaj Aleksa Renfroa nad Markom Jeremićem 36 sekundi pre kraja "kompletno promenio ritam utakmice".

U tom trenutku je rezultat bio 81:83, a bek domaćeg tima sa tri slobodna bacanja je doneo preokret i naterao Partizan da u samom finišu "juri" rezultat, u čemu je osvajač Kupa Koraća bio neuspešan.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.