Jovana Preković svetska šampionka u karateu

Izvor: RTS, 10.Nov.2018, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovana Preković svetska šampionka u karateu

Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković postala je šampionka sveta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu. Jovana Preković je u finalu savladala Kineskinju Jin Sjaojan a 8:5. Ona je posle osvojene medalje rekla da je presrećna i najavila je napad na medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Jovani čestitali premijerka Brnabić i ministar Udovičić.
Na putu do zlatne medalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prekovićeva je prvo pobedila takmičarku sa Kosova Adelinu Ramu sa 1:0, a potom Alanu Kočijevu iz Rusije sa 4:0, Ekvadorku Žaklin Faktos sa 3:1, Đanu Lofi iz Egipta sa 5:0, a u polufinalu Merve Čoban iz Turske sa 4:3.

"Presrećna sam. Osvojila sam titulu prvaka sveta na veoma ubedljiv način i to je plod naše višegodišnje primer za ovaj trenutak. Moj trener Roksanda i ja smo taktiku za meč sa Kineskinjom pripremale sigurno više od osam meseci, tačno sam znala šta u svakom momentu treba da radim", rekla je Prekovićeva.
Prekovieva dodaje da se neće zadovoljiti dosadašnjim uspesima.
"Idemo dalje ka Tokiju, neću da se ovde zaustavim. Hoću da obradujem našu naciju medaljom iz Tokija i ka tom putu Roksanda i ja idemo da koračamo uspravno i hrabro. Kao i do sada", poručila je svetska šampionka.
Čestitke premijerke Brnabić i ministra Udovičića
Premijerka Ana Brnabić čestitala je reprezentativki Srbije u karateu Jovani Preković na osvojenoj zlatnoj medalji na Svetskom prvenstvu u karateu u Madridu.
"Sve čestitke i stručnom štabu na ovom fantastičnom uspehu", napisala je Brnabićeva na Tviteru.
„Naša Jovana Preković je šampion sveta! Svaka čast Jovana, pokazala si da tvoj karakter pobednika, odvažnost i predanost vode ka najvišem svetskom postolju, a ja verujem da te čeka još mnogo velikih uspeha! Čestitam Jovani, njenom stručnom timu i Karate federaciji Srbije", navodi se u čestitki ministra sporta i omladine Vanje Udovičića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovana Preković svetska šampionka u karateu

Izvor: B92, 10.Nov.2018

Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković postala je šampionka sveta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu.

Nastavak na B92...

Jovana Preković šampionka sveta u karateu

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2018

Srpska karatistkinja Jovana Preković iz Aranđelovca postala je šampionka sveta u kategoriji do 61 kilogram na prvenstvu u Madridu...Jovana Preković je ŠAMPIONKA SVETA!..Naša karatiskinja osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 61kg pobedivši Kineskinju Jin Sjaojan, na Svetskom prvenstvu održanom...

Nastavak na N1 televizija...

Jovana Preković svetski šampion u karateu

Izvor: Vostok.rs, 11.Nov.2018, 11:35

Na putu do zlatne medalje Prekovićeva je prvo pobedila takmičarku sa Kosova Adelinu Ramu sa 1:0, a potom Alanu Kočijevu iz Rusije sa 4:0, Ekvadorku Žaklin Faktos sa 3:1, Đanu Lofi iz Egipta sa 5:0, a u polufinalu Merve Čoban iz Turske sa 4:3. . "Presrećna sam. Osvojila sam titulu prvaka sveta...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.