Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2020, 13:02

Još jedna recka "srpskog" Šahtjora na putu ka vrhu tabele

Klub iz Soligorska dočekuje poslednjeplasiranu Belšinu u desetom kolu Višaja lige

Posle nešto lošijeg starta sezone, Šahtjoru se poslednje vreme ozbiljno nameće kao mogući kandidat za jedno od mesta koje vodi u evropska takmičenja. Odbrana kluba iz Soligorska za koji nastupaju trojica naših fudbalera – Ivanović Igor, Nikola Antić i Zarija Lambulić – je od početka funkcionisala perfektno, ali bi napad često znao da zakaže. Kako je sada i navala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << podmazana, očekuje se da Belšina, koju tim iz Soligorska dočekuje danas (19.00) bude samo još jedna recka više na putu ka vrhu Višaja lige.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Belšina ne bi trebalo da predstavlja veći problem domaćinu, s obzirom da se radi o timu koji posle devet kola nema trijumf u prvenstvu. Gost ne može da se osvrne ni na tradiciju, jer je na prethodna četiri susreta sa Šahtjorom svaki put pognute glave napuštao teren. Ako na to dodamo i trenutne forme koje su jedna drugoj sušta suprotnost, ne vidimo kako bi nešto i ovog puta moglo da se promeni.

Kada je na startu sezone potukla BATE, prvo u ligi, potom i u kupu, a između tih trijumfa upisala još jedan, i to protiv aktuelnog šampiona Dinama, delovalo je da Slavija puca na visoko. Međutim, od tada tek jedan trijumf na sedam mečeva, zbog čega je usledio pad na tabeli, pa se tim iz Mozira trenutno nalazi na 12. mestu. Za vratom mu diše Gorodeja, još jedan tim sa poprilično lošom formom, te će njihov današnji susret (17.00) biti šansa za jedan od klubova da se vrati na pobednički put.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Forma Gorodeje nešto je gora, s obzirom da već četiri kola nije osetila čar pobede – Slavija je na dva meča bez trijumfa – mada gosti nemaju problema sa završnicom. Od poraza protiv BATE-a rezultatom 0:2 u šestom kolu, Gorodeja je tresla mrežu na svakom narednom susretu, dok današnji domaćin na poslednja dva susreta nije uspeo da pronađe put do protivničkog gola.

U potrazi za favoritom, koja je otežana zbog promenljive forme dva tima, mogl bi da pomognu mođusobni dueli. Gorodeja je u poslednje vreme dosta uspešnija – tri pobede, remi i poraz – ali ako vam ni to nije dovoljno ubedljivo, predlažemo da se okrenete golovima. Na poslednjih pet utakmica ova dva kluba viđena su ukupno tek četiri gola, te se igra 0-2 nameće sama.

BELORUSIJA 1 - 10. KOLO

Sreda

Dinamo Brest - BATE 1:3 (1:1)

Četvrtak

Neman - Torpedo BelAZ 3:1 (1:1)

Petak

17.00: (2,00) Slavija Mozir (3,20) Gorodeja (3,70)

19.00: (1,28) Šahtjor Soligorsk (5,00) Belšina (10,0)

Subota

13.00: (3,05) Smoleviči (3,00) Minsk (2,40)

15.30: (2,50) Sluck (3,10) Ruh Brest (2,80)

17.30: (2,60) Isloč (3,20) Energetik-BGU (2,60)

19.30: (4,00) Vitebsk (3,30) Dinamo Minsk (1,90)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.