Još jedan Brazilac u Ekonomcu

Izvor: KGsport.info, 18.Avg.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan Brazilac u Ekonomcu

Gelson Saiotti Junior, ljubiteljima futsala poznatiji kao Simi, sedmo je i verovatno poslednje pojačanje ekipe Ekonomca za novu sezonu, u kojoj je devetostruki prvak Srbije sebi zacrtao izuzetno visoke ciljeve.

Simi igra na poziciji pivota i dolazi iz redova ruskog Sibirjaka. Tokom svoje karijere, ovaj 30-godišnji Brazilac nastupao još i za italijanske klubove Augustu i Luparense, sa kojim je osvojio i Kup Italije u sezoni 2012/2013.  2014. godine Simi se vratio u svoju domovinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u ekipu Guarapuave, da bi u januaru 2015. godine prešao u ruski Sibirjak.
Interesantno je napomenuti da je Simi svoju karijeru započeo u Nemačkoj kao igrač velikog fudbala, ali se brzo prebacio na futsal.
Simi je tako upotpunio malu brazilsku koloniju u Ekonomcu, pošto su pre njega ugovor sa devetostrukim prvakom Srbije parafirali njegovi zemljaci Tales i Igor. Uz ova tri Brazilca, Ukrajnica Sorokina, povratnika Raičevića i dva bivša igrača vicešampiona Euromotusa, Lazarevića i Kopanje, Ekonomac je sklopio izuzetno jak tim koji je kadar da se plasira među četiri najbolje ekipe u UEFA Futsal kupu.
Inače, Kragujevčani su počeli sa odigravanjem prijateljskih utakmica u cilju što bolje pripreme za nastupajuću sezonu, pa su tako proteklog vikenda boravili u Rumuniji, gde su učestvovali na Citadela Kupu. U prvom meču, izabranici Predraga Rajića bili su ubedljivi protiv Targu Mureša, nekadašnjeg šampiona Rumunije, sa 6:1. Ova pobeda donela je igračima Ekonomca plasman u finale turnira, gde su poraženi od Autobergama, aktuelnog vicešampiona Rumunije, rezultatom 3:4, iako su u jednom momentu imali vođstvo od 3:1.
Krajem meseca u planu je putovanje u Đer i dvomeč sa šampionom Mađarske, ekipom Đer Eto.
Foto: pmfk-sibiryak.ru

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.