Još dve milijarde dinara za subvencije za gorivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dve milijarde dinara za subvencije za gorivo

Poljoprivrednici u Srbiji će od 1. marta moći da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je objasnio da će 60 litara dizel goriva po hektaru biti subvencionisano sa po 20 dinara, a maksimalan iznos poljoprivrednog zemljišta je 20 hektara.

"Ovo će se odnositi i na ratare, i na povrtare, i na voćare, na sve vrste poljoprivredne proizvodnje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Nedimović novinarima nakon sto je obišao gazdinstvo Ignjata Stošića u Crvenoj Crkvi.

Ministar je naveo da poljoprivrednicima za subvencije za gorivo neće biti potrebni nikakvi fiskalni računi, već će im država automatski na bazi prijave hektara trezoru od 1. mart do 30. aprila isplaćivati i tu podršku za dizel gorivo,

"Ko podnese zahtev u roku od pet dana na njegovom računu će biti novac. Biće prosta metodologija", dodao je ministar.

Kako je rekao, Vlada je pripremila kompletna akta neophodna da se posle nekoliko godina ponovo krene sa subvencionisanjem dizel goriva u poljoprivredi.

"Ovo je posledica finansijske discipline i dobrih finansijskih rezultata koje je Srbija postigla u prethodne tri godine", poručio je Nedimović i naglasio da će iznos ove podrške biti još veća ukoliko i u 2019. budu postignuti dobri finansijski rezultati.

Ministar je naveo da je sa dodatne dve milijarde za subvencije za gorivo budžet Ministarstva poljoprivrede veći od pet odsto.

"U ovom trenutku imamo 53,7 milijardi dinara na raspolaganju na razdelu Ministarstva poljoprivrede", kaže Nedimović i dodaje da podatak da je budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu oko 1,2 milijardi dinara govori o tome koliko je veliki iznos od dve milijarde dinara za subvencije samo za gorivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subvencije za gorivo poljoprivrednicima

Izvor: RTS, 19.Feb.2019

Poljoprivrednici u Srbiji će od 1. marta moći da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara. . Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je rekao da će 60 litara dizel goriva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.