Jokić odličan u pobedi, Bjelica bez poena

Izvor: RTS, 25.Jan.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić odličan u pobedi, Bjelica bez poena

Nikola Jokić je nastavio seriju odličnih igara, a ovoga puta je predvodio tim Denvera u pobedi nad Jutom sa 103:93. U jednoj od najdramatičnijih završnica večeri Minesota je savladala Feniks sa 112:111 uz slab učinak Nemanje Bjelice. Na gostujućim terenima slavili su i timovi Čikaga i San Antonija.

Tim Denvera je sigurno ušao u meč na domaćem terenu i vodio tokom većeg dela igre ali su u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << finišu gosti iz Jute zapretili da stignu i ugzoze već izvesnu pobedu.
Upravo tada je do najvećeg izražaja došao Nikola Jokić koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom kao naefikasniji igrač sa 23 poena, 11 skokova i 6 asistenccija za 35 minuta igre.

Odlično su ga pratili Džamir Nelson sa 17 poena i sedam asistencija i Darel Artur sa rekordom karijere od 16 poena i osam uhvaćenih lopti. Istakli su se još Danilo Galinari i Kenet Farid sa po 11 poena i Geri Heris sa deset.
U timu Jute najefikasniji je bio Derik Fejvors sa 18 poena i pet skokova, Džord Hil postigao je 17, a Boris Dijao 16 poena.
Jednu od najdramatičnijih završnica večeri odigrali su Feniks i Minesota koja je u finišu slavila sa 112:111.

Posle nekoliko preokreta tokom utakmice domaći Feniks je ušao u finiš sa prednošću jednog poena i kad se činilo da će slaviti pobedu Endru Vigins je stotinku pre kraja meča pogodio izuzetno težak šut za dva poena.
Vigins je bio i najbolji igrač utakmice sa 31 poenom, šest skokova i tri asistencije. Karl-Entoni Tauns ostvario je dabl-dabl sa 18 poena i deset uhvaćenih lopti, dok su Gorgi Đeng i Šabaz Muhamed dodali po 16.
Nemanja Bjelica igrao je 12 minuta, ali je uspeo da zabeleži samo dva skoka za to vreme, pošto je promašio dva šuta.
U timu Feniksa najefikasniji je bio Devin Buker sa 26 poena, a odličnu paritiju pružuo je i Tajson Čendler sa 22 poena i 17 skokova. Erik Bledsou upisao je 17 poena i sedam uspešnih dodavanja, a Aleks Lin 11 poena i deset uhvaćenih lopti.
I San Antonio je kao gost slavio u dramatičnoj završnici sa Torontom sa 108:106 iako su gostujući igrači bili manje efikasni u individualnoj preciznosti od domaćih igrača.
Najefikasniji igrač utakmice bio je Kajl Lauri sa 30 poena, 5 skokova i 2 asistencije, a pratio ga je Ros sa 21 poenom, koliko je imao i najefikasniji igrač gostiju Lamarkus Oldridž.
Pobedu na gostujućem terenu izvojevao je i tim Čikaga u duelu sa Orlandom sa 100:92, a Vašington je da domaćem terenu savladao Boston sa 123:108.
Rezultati utakmica:
Orlando - Čikago 92:100
Filadelfija - LA Klipers 121:110
Toronto - San Antonio 106:108
Vašington - Boston 123:108
Denver - Juta 103:93
Finiks - Minesota 111:112 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.