Jokić je baš poseban - više 3x2 nego kucanja!

Izvor: Mondo, 10.Apr.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić je baš poseban - više "3x2" nego "kucanja"!

Centar Denvera je na 74 nastupa ove sezone samo osam puta "uneo" loptu u koš.

Prosecima od 18,2 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistencija, ovaj 23-godišnji Somborac igra sezonu za istoriju, jer su pre njega samo šestorica igrača mogla da se pohvale dvocifrenim brojem skokova i sa više od šest asistencija po utakmici.

U tu grupu spadaju apsolutne legende kao što su Vilt Čemberlen i Leri Bird, a prošle sezone im se priključio bek Oklahome Rasel Vestbruk. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Jokić je u utorak ujutru protiv Portlanda (88:82) ostvario jubilarni, deseti "tripl-dabl" u sezoni 2017/18, što su američki statističari istakli kao kontrast činjenici da je na 74 odigrane utakmice imao za centra neverovatno mali broj zakucavanja - samo osam!

Iako je visok 2,08 metara, dok ispruženim rukama, sa obe noge na zemlji, dopire do 2,81 metara, srpski košarkaš jednostavno ne teži atraktivnim završnicama akcija. Možda i zato što ima jedan od najmanjih odraza u ligi, tek oko 12 centimetara?!

Sajt "Hoops hype" piše da 32,4 odsto Jokićevih pogodaka iz igre čine polaganja, a zakucavanja tek 1,6 odsto.

Jokić je sa niskog posta prvi asistent NBA lige ove sezone, dok je po asistencijama bilo sa niskog ili visokog posta - leđima okrenut košu - trećeplasirani, iza Drejmonda Grina i Lebrona Džejmsa.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.