Jokić: Velika pobeda; Rivers: Nikola nema slabosti

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić: Velika pobeda; Rivers: Nikola nema slabosti

Nikola Jokić je prikazao još jednu odličnu partiju u pobedi Nagetsa nad LA Klipersima od 114:104.

Srpski centar je bio najefikasniji u svojoj ekip, imao je dabl-dabl učinak od 20 poena i 15 skokova, a tome je dodao šest asistencija i jednu ukradenu, uz dve izgubljene lopte.

Bez Jokića se igra Denvera ne može ni zamisliti, a očigledno je da je i sam bio veoma zadovoljan posle 27. pobede u sezoni.

On je pohvalio i kolegu Gerija Herisa koji je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15 poena i čiji procenat šuta je ovog puta bio znatno bolji nego na nekoliko ranijih mečeva.

"Kada šutira, protivnički igrači moraju da ga jure, tako da je to pomalo drugačija priča. Što se tiče naše igre, koncentracija je bila tu, energija takođe. Mislim da je ovo bila velika pobeda za naš tim", kaže Jokić.

Trener LA Klipersa Dok Rivers priznao je da je njegovim košarkašima bilo veoma teško da igraju odbranu protiv Jokića.

"Pozicioniranje pod košem, odličan je. Dodavanje, sjajan. Šut, takođe sjajan. Nema mnogo slabosti kod njega. Sve je u tome da morate snažno da igrate odbranu na njemu", zaključio je Rivers.

Zanimljiv podatak tiče se i šuterskih sposobnosti Jokića u ovoj sezoni.

Statistika kaže da je iz meseca u mesec napredovao. Tako je u oktobru i novembru imao prosek od 15,6 poena ili 46 odsto, u decembru 20,8 ili 54 posto, a u januaru 27 poena ili 57 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.