Jokić: Sledi nam utakmica naših karijera

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 00:23

Jokić: Sledi nam utakmica naših karijera

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, smatra da je pred njim i ekipom najvažnija utakmica u njihovim karijerama.

Nagetsi igraju protiv Hita drugu utakmicu finala NBA i ako pobede doći će do velikih 2-0. Jokić je pred novi susret pričao za TV Arena sport i prvo se osvrnuo na prvi meč.

"Bitna utakmica za nas, počeli smo seriju na velikom nivou. Kako smo i hteli, kako smo i planirali, odigrali su odbranu na vrhunskom nivou. Za tri četvrtine su postigli nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko 60 poena. Promašili su neke otvorene šuteve, ali i mi smo, košarka je takav sport, liga promašaja i pogodaka. Dobro smo počeli, ali sada sledi najvažnija utakmica u karijerama", rekao je Jokić.

Na pitanje da li Majami može da ih iznenadi nekim prilagođavanjem, Jokić je istakao:

"Razmišljao sam… ovo je 16 ili 17 utakmica u plej-ofu, ništa mi novo ne možemo da pokažemo što oni nisu videli, a isto je i obrnuto. Da li će igrati zonu, neku drugačiju vrstu zone, drugačije na pik-end-rolu, to može da te iznenadi u jednom napadu. Mislim da smo i mi oni kvalitetni, te da možemo da se naviknemo posle jednog napada".

Odbrana je bila odlična u prvoj utakmici.

"U globalu smo odradili sjajan posao, Gordon je na Džimiju bio sjajan, a i ostali su odradili posao. Moje mišljenje je da nikada jedan čovek ne može da sačuva nekoga, uvek mora neko da mu zasmeta, pomogne…".

Jokić je u prvom meču šutnuo samo tri puta za poluvreme.

"Nemam problem da šutiram, niti ne šutiram. Nemam problem da uzmem tri, četiri ili pet šuteva tokom utakmice. Igrali smo dobro kao tim, sistem koji smo igrali, nismo stajali… Najvažniji je da imam fokus celu utakmicu", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.