Jelena stigla do trećeg kola, dobar start za naše dublove

Izvor: Blic, 29.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena stigla do trećeg kola, dobar start za naše dublove

Jelena Janković se plasirala u 3. kolo Rolan Garosa posle nešto teže pobede nad teniserkom Novog Zelanda Marinom Eraković rezultatom 6:2, 7:6 (5) za nešto manje od dva sata igre. Na terenima u oblačnom Parizu pobedu u konkurenciji dublova ostvario je i naš par Janko Tipsarević - Viktor Troicki, a nešto kasnije drugi nosioci na turniru Zimonjić i Nestor rutinski su savladali svoje protivnike.

Jelena je prvi set odigrala bez greške, rezultat je prelomila u šestom gemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je stigla do 0:40, a onda joj je rivalka duplom servis greškom poklonila brejk - 4:2. Set je završen posle 37 minuta, uz drugi brejk naše teniserke za laganih i ubedljivih 6:2.

Do šestog gema drugog seta gledana je slična slika, ali se onda Jelena povredila i usledio je preokret. "Džej Džej" je u uvodnim gemovima nastavila da dominira, veoma dobro se kretala i uz nekoliko odličnih "inside-out" forhenda stigla je do novog vođstva od 4:2. Međutim, problemi sa desnom rukom primorali su srpsku teniserku da traži medicinsku pauzu, što je njena rivalka iskoristila da se potpuno konsoliduje. Erakovićeva je po povratku na teren ušla u ritam, zaigrala je veoma dobro i vrlo agresivno, pa je uz nekoliko lepih poena stigla je do izjednačenja od 4:4. Ona je zatim napravila brejk za vođstvo od 6:5 i priliku da servira za 1:1 u setovima.

Ipak, treća igračica sveta nije dozvolila da se ovaj meč drastično produži, iskoristila je prvu od dve brejk lopte za 6:6, a onda je u taj-brejku završila posao.

Erakovićeva je dva puta stizala do prednosti od jednog mini brejka - na samom startu i na osmom poenu, ali se nije izborila sa pritiskom. Jelena se oba puta vrlo brzo vraćala u ravnotežu, a zatim se nakon deficita od 3:5 sa četiri vezana poena plasirala u treće kolu gde je očekuje Slovakinja Dominika Cibulkova, koja je pobedila Venecuelanku Milagroš Segueru sa 6:3, 6:0.

"Ona je igrala sjajno, mlada je teniserka i nije imala šta da izgubi. Marina je pogotovo bila dobra na servisu, mislim da su gledaoci videli odličan meč. O igri Erakovićeve nisam znala ništa pre meča, jer se nismo ranije sastajale. Međusobno smo, međutim, komunicirale na srpskom. Čini mi se da sam prvi put osetila bol na početku drugog seta, a kasnije je bilo sve gore i gore. Teren je bio mokar, vazduh vlažan, a loptice su teže nego na drugim turnirima. Ruka mi je kasnije otekla, ali sam uz pomoć lekara uspela da završim meč", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinareposle meča.

Negde u isto vreme svoj meč prvog kola dubla završili su i Dejvis kup reprezentativci Srbije Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Njih dvojica su u prvom meču na terenu broj 10 savladali Poljaka Lukasa Kubota i Hrvata Lovra Zovka sa 6:1, 2:6, 6:2.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor su danas protiv Francuza Eduara Rožea Vaslena i Žila Simona započeli svoju kampanju na Rolan Garosu. Zimonjić i Nestor su sa laganih 6:3, 6:3 ostvarili plasman u drugo kolo.

Program na Šatrijeu otvorila je Venus Vilijams laganom pobedom nad Selime Sfar sa 6:2, 6:4, a zanimljiv podatak je da će na Šatrijeu danas biti igrači koji ukupno imaju 21 grend slem titulu (Federer 12, Venus 6, Murezmo 2, Ferero 1).

Što se tiče kiše, prognoze nisu baš blistave - maksimalna temperatura u Parizu biće 18 stepeni, jutros je bilo 14, a očekuje se kiša tokom celog dana.

Đoković: Rado gledam Šarapovu

Novak Đoković će u trećem kolu grend slema u Parizu igrati danas protiv Amerikanca Viktora Odesnika. Impresivan je bio način na koji je slavio u sredu protiv Španca Lopeza, a Novak kaže i da je imao vremena da pogleda šta se dešava na drugim terenima, naročito tamo gde je igrala Marija Šarapova.

- Gledali smo njen meč u svlačionici. Kad god neka lepa igračica igra, sedimo i gledamo pažljivo. Da, Marija se mučila, ali to je razumljivo. Na njoj je breme favorita, nije joj lako - smatra Đoković.

Z. Kecman

Navijačima vraćaju 50 odsto od cene ulaznica

Kiša je i juče prekidala program takmičenja na Rolan Garosu, ali svi srpski teniseri, koji su igrali svoje mečeve, „pobegli" su u svlačionicu na vreme. Tačnije, svi su mečeve završili pre nego što su kišobrani i zelena cerada za pokrivanje terena, postali glavni dekor na terenima u Parizu.

Činjenica da na kompleksu Rolan Garosa ima barem 16 terena na kojima se igra, ide na ruku odganizatorima koji su u stanju da brzo nadoknade propušteno. Jasno je da to problem stvara isključivo igračima koji često moraju da igraju po sistemu „dan za dan", dakle bez dana pauze, što je za grend slem turnire jako važno, naročito kada su u pitanju mečevi u konkurenciji tenisera koji se igraju u tri dobijena seta.

Zato je bio fer potez organizatora, kada su rešili da gledaocima koji su papreno platili ulaznice, izađu u susret. Tako će im biti vraćeno 50 posto od cene, ako se ne igra više od dva sata dnevno, a celih 100 posto, ako tenisa bude manje od sat vremena.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.