Jelena pobedila Robertu

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena pobedila Robertu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku pošto je na startu turnira, savladala Italijanku Robertu Vinči sa 6:2, 6:3 posle 70 minuta igre.

Srpska teniserka je od starta duela nametnula svoj stil igre, ne dozvolivši ni u jednom trenutku Da Vinči da eventualno dođe u situaciju za preokret.

Jankovićeva je u prvom setu furioznom igrom došla do vođstva od 5:1, potom servirala za set, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vinči iskoristila trenutnu opuštenost srpske teniserke i napravila prvi i jedini brejk u meču.

Jankovićeva je odmah uzvratila i došla do vođstva od 1:0 u setovima, da bi u nastavku duela krenula još ofanzivnije, zabeleživši brejk u šestom gemu za vođstvo od 4:2, pa 5:2 na svoj servis.

Vinči je zatim još jednom iskoristila servis (5:3), ali to je bio njen maksimum, dok je Jankovićeva na kraju iskoristila drugu, od tri meč lopte.

Peta teniserka sveta sastaće se u drugom kolu sa pobednicom duela između 55. igračice sveta, Kazahstanke Jaroslave Švedove i 95. sa WTA liste Slovenke Maše Zec Peškirić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.