Jelena i Novak u četvrtfinalu Mastersa u Madridu

Izvor: Blic, 14.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena i Novak u četvrtfinalu Mastersa u Madridu

Jelena Janković i Novak Đoković plasirali su se u četvrtfinale Masters turnira u Madridu nakon što su u dva seta bili bolji od Jelene Vesnine odnosno Andreasa Sepija.



Jelena Janković plasirala se u četvrto kolo Masters turnira u Madridu nakon što je u dva seta (6:2, 6:2) lako izašla na kraj sa ruskom teniserkom Jelenom Vesninom.

Naša najbolja teniserka je u laganom ritmu završila posao nakon nešto više od sat vremena igre tokom kojih je 52. teniserki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sveta dozvolila da osvoji samo četiri gema.

Odlična realizacija posle prvog servisa (preko 60 odsto), tri spašene brejk lopte i šest oduzetih servisa iz 13 prilika bili su više nego dovoljni Jeleni da obezbedi dalji plasman i meč protiv Švajcarkinje Pati Šnider koja je savladala Nađu Petrovu rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 7:6.

Jelena je protiv Pati Šnider do sada igrala tri puta, a u poslednjem međusobnom duelu 2007. godine u Rimu povela je sa 2:1 protiv 20. teniserke sveta.

Plasman u četvrtfinale obezbedio je i Novak Đoković u muškoj konkurenciji nakon što je u dva seta (6:4,6:4) savladao Andreasa Sepija.

Italijan je baš kao i pre nekoliko dana u Beogradu bio vrlo žilav protivnik, prvenstveno u prvom setu. Đoković je poveo sa 3:0 i 4:2, ali se Sepi vratio u život izjednačivši na 4:4. Do kraja prvog seta, Novak je ostao pribran pa je uzeo naredna dva gema za vođstvo od 1:0.

U nastavku meča nije bilo brejka sve do maratonskog desetog gema kada je Đoković iskoristio šestu meč loptu za pobedu od 6:4.

U meču za plasman u polufinale Đoković će igrati protiv Ivana Ljubičića, koji je savladao osmog nosioca Žila Simona sa 3:6, 6:4, 6:3.

Đoković se večeras domogao četvrtfinala i u konkurenciji dublova, gde je u paru sa Dušanom Vemićem savladao brazilsku kombinaciju Marselo Melo-Andre Sa rezultatom 6:2, 7:6 (11:9). U borbi za polufinale Đoković i Vemić će sutra igrati protiv Šveđanina Simona Aspelina i Južnoafrikanca Veslija Mudija.

Plasman u četvrtfinale u dublu su ranije obezbedili Danijel Nestor i Nenad Zimonjić koji su sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 10:6 savladali Marka Lopeza i Rubena Ramireza Hidalga. zimonjić i Nestor će u sledećem kolu igrati protiv Tomija Robreda i Marsela Granoljerosa.

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 3,7 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federer i Mari u četvrtfinalu

Izvor: B92, 14.Maj.2009

Rodžer Federer, Endi Mari i Huan Martin del Potro plasirali su se u četvrtfinale turnira Masters serije u Madridu. ..Federer je u osmini finala bio bolji od Amerikanca Džejsma Blejka rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Njegov rival u borbi za polufinale biće bolji iz meča Nikolaja Davidenka i...

Nastavak na B92...

Đoković u četvrtfinalu Madrida

Izvor: RTS, 14.Maj.2009

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Madridu pošto je pobedio Italijana Andreasa Sepija sa 2:0, a u četvrtfinalu će igrati protiv Hrvata Ivana Ljubičića, koji je sa 2:1 pobedio Žila Simona. ..Đoković se plasirao u osminu finala pobedom nad...

Nastavak na RTS...

Đoković i Vemić u četvrtfinalu dublova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2009

MADRID - Srpski teniseri Novak Đoković i Dušan Vemić plasirali su se u četvrtfinale u konkurenciji dublova na turniru masters serije u Madridu pošto su danas u osmini finala savladali brazilski par Marselo Melo-Andre Sa rezultatom 6:2, 7:6 (11:9)...U borbi za polufinale Đoković i Vemić će sutra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đoković u četvrtfinalu Madrida

Izvor: B92, 14.Maj.2009

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Madridu pobedom nad Italijanom Andreasom Sepijem u dva seta 6:4, 6:4. ..Meč je trajao jedan čas i 36 minuta. Srpski teniser iskoristio je šestu meč loptu na Sepijev servis u najdužem gemu u meču. Đokovićev naredni protivnik...

Nastavak na B92...

JELENA I NOLE U ČETVRTFINALU

Izvor: Press, 15.Maj.2009, 04:40

Jankovićeva i Đoković izborili plasman među najboljih osam na mastersu u Madridu. Jeleni potreban plasman u finale za očuvanje četvrte pozicije, Nole se namučio protiv Sepija. .Prvi reketi Srbije, Jelena Janković i Novak Đoković, plasirali su se u četvrtfinale turnira masters serije...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.