Jelašić: Država najveći špekulant

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelašić: Država najveći špekulant

Generalni direktor Erste banke u Mađarskoj i bivši guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić ocenio je za Danas da je smanjenje budžetskog deficita veoma pozitivno, ali je problem zaduživanje države.

Dokazalo se da je najveći devizni špekulant u Srbiji naša država, koja se često zadužuje u dolarima jer je to, pod znacima navoda, bilo jeftinije. Zato sada javni dug Srbije zavisi od toga da li je odnos dolar - evro 1,1 ili 1,05 ili jedan, rekao je Jelašić.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Govoreći o kreditima u švajcarskim francima, Jelašić je podsetio da se on uvek zalagao za to da su krediti u švajcarcima za švajcarske građane, a ne građane centralne i istočne Evrope.

Mnogo se bolje spava ako su krediti u bilansima banaka isključivo u lokalnoj valuti. U Mađarskoj su i država i banke preuzele teret, mada ni u kom slučaju ne na obostrano zadovoljstvo, rekao je Jelašić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.