Jednostavno najbolji - Leo Mesi!

Izvor: RTS, 27.Avg.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavno najbolji - Leo Mesi!

Leo Mesi je proglašen za najboljeg igrača u Evropi. Argentinac je prošle sezone sa Barselonom osvojio Primeru, Ligu šampiona i Kup kralja. On je na 57 utakmica u svim takmičenjima postigao 58 golova.
Evropska fudbalska unija (Uefa) proglasila je napadača Barselone Lionela Mesija za najboljeg igrača u Evropi za prošlu sezonu.

Mesi je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uspehe Barselone, s kojom je osvojio špansku Primeru, Ligu šampiona i Kup kralja. On je na 57 utakmica u svim takmičenjima postigao 58 golova.
Kao i prethodnih godina, u glasanju za najboljeg igrača Starog kontinenta učestvevalo je 54 novinara iz 54 zemlje-članice Uefe.
"Presrećan sam zbog nagrade, ali želim da je podelim sa saigračima, bez njih ovoga ne bi bilo. Radujem se novim izazovima i verujem da će Barselona i ove sezone biti uspešna", rekao je Mesi na ceremoniji u Monaku.

Ranije danas njegov gol u prvoj utamici polufinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena proglašen je najlepšim prošle sezone.
Argentinac je tako po drugi put u karijeri izabran za najboljeg fudbalera u Evropi, pošto je dobio više glasova od saigrača Luisa Suaresa i velikog rivala Kristijana Ronalda iz Real Madrida.
Za fudbalera Barselone glasalo je čak 49 od 54 sportska novinara, koliko je učestvovalo u izboru za najboljeg igrača.
Mesijev saigrač Luis Suares dobio je tri, a Kristijano Ronaldo samo dva glasa.
Za najbolju igračicu na Starom kontinentu izabrana je fudbalerka Frankfurta Selija Šašić, koja je prošle sezona na 20 utakmica postigla 22 gola.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) RONALDO APLAUDIRAO LEU: Mesi zvanično najbolji igrač Evrope

Izvor: Kurir, 27.Avg.2015

Evropska kuća fudbala drugi put ukazala čast Argentincu, koji je na 57 mečeva prošle sezone postigao 58 golova za Barsu..Evropska fudbalska unija (UEFA) proglasila je danas na svečanoj ceremoniji u Monte Karlu napadača Barselone Lionela Mesija za najboljeg igrača u Evropi za prošlu sezonu...Mesi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.