Izvor: MozzartSport.com, 17.Nov.2020, 01:01

Jedna pobeda donela još dve nedelje na tronu

Đoković nedodirljiv bar do 1. februara

Jedan meč, jedna pobeda, a dve nedelje plusa dobio je Novak Đoković na startu završnog mastersa u Londonu.

Naravno, govorimo o nedeljama na teniskom tronu, jer je taj rekord prvi koji srpski as može da obori u narednoj godini. I sve je bliži tome.

Trijumfom nad Dijegom Švarcmanom u prvom kolu završnog mastersa Đoković je dodao još 200 bodova na svoj saldo, a oni su mu obezbedili da makar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nijednu pobedu ne upisao ostane na prvom mestu ATP liste do 1. februara.

U pitanju je čista matematika i najekstremnija opcija: da Novak ne dobije nikog, a Nadal da osvoji sve turnire na kojima će igrati do početka februara. Čak i sa takvim scenariom, Đoković bi osigurao 305 nedelja na prvoj poziciji i još šest sedmica bi ga delilo od dostizanja rekorda koji drži Rodžer Federer.

Jasno je, ipak, da se šanse da se baš takav scenario dogodi mere promilima i da će gotovo sigurno Đoković 8. marta biti novi rekorder po dužini teniske vladavine otkako se pravi svetska lista.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.