Jasna Šekarić srpski barjaktar na Olimpijadi u Pekingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna Šekarić srpski barjaktar na Olimpijadi u Pekingu

BEOGRAD - Srpska reprezentativka u streljaštvu Jasna Šekarić nosiće zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Letnjih Olimpijskih igara u Pekingu, saopšteno je danas iz Olimpijskog komiteta Srbije.

U saopštenju na zvaničnom sajtu OKS navodi se da je Sportska komisija OKS predložila da Jasna Šekarić nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara, kao i da je Predsedništvo OKS takav predlog jednoglasno prihvatio.

Zastava Srbije će svečano biti podignuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 7. avgusta u 20 sati u Olimpijskom selu, a sutradan će Jasna Šekarić poneti zastavu na otvaranju.

Zaključno sa današnjim danom 88 sportista iz Srbije je izborilo olimpijsku vizu, ali taj broj nije konačan jer još traju kvalifikaciona takmičenja u atletici i plivanju.

Srbija drugi put kao samostalna država učestvuje na Olimpijskim igrama, prvi put 1912. godine u Stokholmu.

Olimpijske igre u Pekingu počinju 8. i trajaće do 24. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.