Jarić: U Sijeni živim odsečen od sveta

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jarić: U Sijeni živim odsečen od sveta

Košarkaš Montepaskija i bivši reprezentativac Srbije Marko Jarić kaže da je oduševljen uslovima života u Sijeni i svom novom klubu, ali priznaje da mora još mnogo da radi da bi se kondiciono uklopio u ekipu, koju smatra najspremnijom u Evropi.

Jarić u intervjuu za "Press" priznaje da mu godi mir u Toskani posle devet godina haotičnog života u Los Anđelesu i Njujorku i da sada vodi "zdrav i miran život, odsečen od sveta", u kući koja se nalazi izvan grada. Marko se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posebno raduje skorom dolasku supruge Adrijane Lime i ćerkice Valentine, koja mu je u potpunosti promenila život.

Kako ste zadovoljni novim klubom, a kako svojim igrama posle duže pauze?

"Pokušavam da se vratim u staru formu. Klub je izuzetno organizovan, oberučke su me prihvatili, stvarno nemam nijednu zamerku. Videli ste i sami da je Montepaski kondiciono verovatno najspremnija ekipa u Evroligi. Trenutno nisam u stanju da igram na njihovom nivou 20 ili 30 minuta, tako da moram dodatno da radim".

Montepaski je na dobrom putu da se plasira u četvrtfinale Evrolige. Koji su ciljevi zacrtani u ovoj sezoni?

"Cilj nam je četvrtfinale Evrolige, a onda ćemo videti šta dalje. Da bismo to postigli, više nemamo pravo na kikseve. Moramo da pobedimo i Efes kod kuće, da bismo obezbedili mesto u narednu rundu. Imamo odlične uslove, sve je na nama".

I ranije ste živeli u Italiji, ali je Sijena ipak nešto posebno. Šta je na vas ostavilo najjači utisak u ovom gradu?

"Sijena je jako mali grad, ali ima neke neverovatne karakteristike. Recimo, taj istorijski centar grada koji je zaista prelep, nešto što izdvaja ovaj grad od drugih. Tako malo mesto, a tako značajan i lep centar, meni je to neverovatno. S obzirom na to što već devet godina živim u Americi, u Los Anđelesu i Njujorku, moram da priznam da mi je prijalo da se malo sklonim od te buke i haosa. Uzeo sam jednu kuću petnaestak minuta od grada, gde sam bukvalno odsečen od sveta. Uživam u miru i tišini, posvećen sam košarci 100 odsto. Hrana je takođe odlična, baš po mom ukusu. Uglavnom, vodim zdrav i miran život".

Da li su vam se u Sijeni pridružile supruga Adrijana Lima i ćerkica?

"Nisu još, ali treba da stignu jako brzo".

Kako ste se snašli u toj novoj ulozi supruga i oca?

"Na takve stvari jednostavno ne možeš da se pripremiš. Mada svi volimo da pametujemo šta ćemo raditi kada se oženimo ili postanemo roditelji, to nema mnogo veze sa realnošću. Učiš u hodu, nema ti druge. Kada sam dobio ćerkicu život mi se u momentu „okrenuo". Sada je sve podređeno njoj. Nije više bitan Marko, više ne razmišljam o sebi, već samo kako da nju učinim srećnom. U stvari, srećan sam kada se rastrčim oko nje, kada mogu da joj ugodim, da joj posvetim pažnju", rekao je Jarić, čiji je Montepaski sinoć pobedi Partizan u okviru 4. kola Top 16 faze Evrolige.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.