Izvor: B92, 07.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci pripremili 'uputstvo' za slučaj terorizma u Atini

Japanski olimpijski komitet sastavio je uputstvo, koje bi trebalo da pomogne njihovim sportistima u slučaju terorističkih napada za vreme Olimpijskih igara u Atini.

Čelnici Japanskog olimpijskog komiteta istakli su da to nema veze sa bombama koje su eksplodirale u sredu u Atini, samo 100 dana pre početka Igara.

"Mi verujemo da su grčka policija i organizatori Olimpijade razmotrili sve bezbednosne mogućnosti", navodi se u njihovom saopštenju.

Australija je, takodje, najavila da će njeni sportisti u Grčkoj imati posebno obezbedjenje i da će dva aviona Kvantasa biti spremna za evakuaciju, u slučaju terorističkih napada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.