Japanci preko penala do finala Azijskog kupa u fudbalu

Izvor: Blic, 25.Jan.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci preko penala do finala Azijskog kupa u fudbalu

Fudbaleri Japana plasirali su se u finale Azijskog kupa pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedili Južnu Koreju sa 5:2. U regularnom toku utakmice bilo je 1:1, a posle dva produžetka 2:2.

Japanci su za nijansu bili bolji rival, a Južna Koreja će imati za čim da žali jer su njeni igrači u drugom poluvremenu propustili dve velike prilike za pobedu.

Koreja je povela u 23. minutu iz jedanaesterca, da bi Maeda 13 minuta kasnije poravnao na 1:1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U drugom delu igre viđena jedna je od najzanimljivijih utakmica ikada na Azijskom kupu pošto su se igrači oba tima toliko borili za svaku loptu, da je glavni sudija meča imao pune ruke posla zbog velikog broja prekršaja, pokazavši ukupno šest žutih kartona.

Hosogai je u 97. minutu meča doveo Japance do 2:1, a samo nekoliko trenutaka pre poslednjeg sudijskog zvižduka Hvang je šokirao "zemlju izlazećeg sunca" izjednačivši na 2:2.

Svi na stadionu su verovali da će Japanci, skrhani golom u 120. minutu pasti na penal-seriji, ali dogodilo se suprotno - sa glatkih 3:0 sa bele tačke, prošli su u finale, a strelac poslednjeg gola bio je Jasujuki Kono.

U finalu fudbaleri Japana čekaju pobednika meča Uzbekistan - Australija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.