Janković i Jovanović u Zvezdi

Izvor: RTS, 30.Jul.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković i Jovanović u Zvezdi

Stefan Janković i Nikola Jovanović novi su članovi Crvene zvezde sa kojom su potpisali trogodišnje ugovore.

Janković je rođen 4.avgusta 1993.godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma. Igra na poziciji centra i krilnog centra.
Sa crveno-belima je potpisao trogodišnji ugovor. Svoje košarkaško ime gradio je tokom univerzitetskih dana u Sjedinjenim Američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Državama, u koje je došao iz Kanade u koju se preselio sa porodicom još 1997.godine.
Janković je prvo nastupao za Univerzitet "Mizuri", ali je izvanredan napredak ostvario selidbom na Univerzitet "Havaji" gde je u sezoni 2015/2016 ubacivao skoro 16 poena uz 7 skokova i blokadu po meču.
Ti nastupi doneli su mu titulu igrača godine "Big Vest" konferencije.
Kroz letnju ligu, izborio se za ugovor sa Majamijem, a prošlu sezonu proveo je u NBDL klubovima "Su Fols" i "Iri Bejhoks".

Crvena zvezda je u istom danu potpisala takođe još jednog igrača koji dolazi "preko bare".
Radi se o Nikoli Jovanoviću, nekadašnjem članu koledža "Južna Kalifornija USC".
Nikola, koji je rođen i odrastao u Beogradu, visok je 211 centimetara, težak je 109 kilograma, i takođe igra na pozicijama krilnog centra i centra.
Rođen je 6.januara 1994.godine, a još kao mlađi junior otisnuo se u SAD gde je prvo nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Florodi, a zatim je usledila selidba na čuveni koledž "USC" gde je tokom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i tek jedan od 36 igrača u istoriji tog koledža koji je ubacio više do 1000 poena.
Pre odlaska u Ameriku, Nikola je prošao sve mlađe selekcije KK Crvena zvezda
Za NBA ugovor borio se kroz letnju ligu u dresovima Detroita i LA Lejkersa,  a za Pistonse je i nastupao u nekoliko utakmica, kasnije i za njihov razvojni tim Grand Rapids.
"Dolazak u Crvenu zvezdu predstavlja novo veliko poglavlje u Nikolinoj karijeri, a šampion ABA lige, KLS lige doveo je još jednog igrača sa srpskim pasošem željnog napretka i afirmacije na najvećoj evropskoj sceni", navodi se na sajtu Zvezde.
 
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jovanović i Janković u Zvezdinom reketu

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2017

Trogodišnje ugovore sa srpskim i ABA šampionom su potpisali je 23-godišnji Nikola Jovanović (211 cm, 109 kg) i 24-godišnji Stefan Janković (211 cm, 107 kg) TRI pojačanja Crvene zvezde u dva dana! Trogodišnje ugovore sa srpskim i ABA šampionom su potpisali je 23-godišnji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.